26/04/13 - 17:58h

WTA Štutgart: Borbenoj Ani samo set protiv Šarapove

 

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Štutgartu. Ana je u sjajnom meču, sa velikim brojem brejkova, poražena od Ruskinje Marije Šarapove rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:4.

A. Ivanović564
M. Šarapova746
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Ana je loše ušla u meč, odamh na startu dozvolila Ruskinji prednost od 2:0, ali je brzo vratila neizvesnost u meč i izjednačila na 2:2. U nastavku seta igralo se gem za gem, a ni jedna teniserka nije popuštala pri servisu. Kod rezultata 5:5 Ana je odservirala nešto slabije, dozvolila Mariji Šarapovoj brejk šansu koju je ona iskoristila, a potom dobrim servisima u sledećem gemu dobila prvi set rezultatom 7:5.

Drugi set bio je nešto mirniji od prvog. Iako je brejk lopta viđena u prvom gemu, Ana je uspela da sačuva svoj servis i povede sa 1:0. U nastavku seta prilika za brejk nije bilo, a onda je pri rezultatu 5:4 za našu teniserku Ruskinja dozvolila brejk loptu Ani Ivanović koju je Srpkinja iskoristila, osvojila drugi set rezultatom 6:4 i došla do izjednačenja u setovima – 1:1.

Treći set je bio neverovatan. Sam podatak da samo u tri gema nije bilo brejka nameće utisak da je igra bila više nego otvorena. Set je sjajno otvorila Ruskinja, ona je opet sa samom startu napravila brejk i povela sa 1:0, da bi samo nekoliko minuta kasnije na semaforu satjalo 3:0 uz seris za Šarapovu. Međutim, Ana kao da se tada trgnula malo i shvatila da i dalje ima šansu napravivši brejk za 3:1. Da je ovaj set čudan pokazala je Marija već u narednom gemu kada je opet Ivanovićevoj oduzela servis i povela sa 4:1. Kada su svi pomislii da je to sve Ana Ivanović je vezala tri gema, od toga dva brejka, i došla do izjednačenja – 4:4. U nastavku meča Srpkinja kao da više nije imala snage. Prvo je Mariji Šarapovoj dozvolila brejk bez osvojenog poena za 5:4, a onda i meč pri servisu Ruskinje, za konačnih 6:4 u trećem setu.

Ruskinja će se u borbi za finale sastati sa Nemicom Angelikom Kerber, koja je danas savladala Jaroslavu Švedovu rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.