30/12/13 - 14:58h

WTA Šenžen: Bojana stala u prvom kolu

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski iznenađujuće je poražena na startu WTA turnira u Šenženu. Bolja od Bojane u prvom kolu bila je Nemica Ana Lena Fridsam sa 2:0, po setovima 6:1, 7:5.

B. Jovanovski15
A. L. Fridsam67
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana je loše počela meč, dozvolila Nemici rani brejk, već u drugom gemu i veliku prednost od 3:0. U nastavku seta Srpkinja nije uspela da vrati izgubljeno, a Ana Lena Fridsam je još jednim brejkom i boljim igrom osvojila prvi set rezultatom 6:1.

Drugi set je bio prava revija brejkova, ali je na kraju Nemica bila koncentrisanija i uspešnija. Sve je počelo brejkom Ana Lene i njenim vođstvom od 2:0. Potom je Bojana vratila brejk, izjednačila na 2:2, a zatim su još po jednim brejkom sačuvale nerešen rezultat – 3:3. U nastavku nije bilo brejkova do devetog gema, a onda je Nemica povela sa 5:4, da bi već u desetom Bojana Jovanovski izjendačila na 5:5. Sledeći, jedanaesti gem, bio je najvažniji. Ana Lena Fridsam je uspela da još jednom oduzme servis Bojani, a potom u narednom i materijalizuje stečenu prednost za konačnih 7:5 u drugom delu igre.

Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 500.000 dolara, a Bojana Jovanovski bila je postavljena za ćetvrtog nosioca.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.