17/05/13 - 17:21h

WTA Rim: Simona Halep eliminisala JJ

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Rimu. Bolja od Jelene bila je Rumunka Simona Halep rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:0, 7:5. Protivnica Rumunke u borbi za finale biće Amerikanka Serena Vilijams.

J. Janković605
S. Halep467
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Susret je krenuo sjajno za teniserku iz Rumunije. Halep je vrlo brzo došla do brejka i prednsoti od 2:0. U nastavku seta JJ je uspela da se vrati u meč i brzo dođe do izjednačenja – 2:2. U daljem toku ovog dela igre igralo se gem za gem, a prvi i jedini brejk u nastavku seta napravila je Srpkinja. Jelena je pri rezultatu 4:4 došla do brejka, a zatim i svojim servisom do prvog seta, koji je rešila u svoju korist rezultatom 6:4.

U drugom setu Rumunka je dominirala. Simona Halep je uspela da čak tri puta oduzme servis Jeleni Janković i osvoji drugi set ubedljivim rezultatom 6:0.

Treći set je bio prava drama, od dvanaest gemova koliko su odigrale, u čak devet je bilo brejka. Počelo je sa dva brejka Jelene Janković za velikih 3:0. Međutim, Halep je uzvratila istom merom i došla do izjednačenja – 3:3. U nastavku, Srpkinja pravi brejk za 4:3, ali brejk vraća i Rumunka – 4:4. Jelena je potom opet prva došla do oduzetog servisa za 5:4, ali je Simona još jednom izjednačila. U sledeća dva gema, prvo je Simona Halep zadršala svoj servis gem, a onda je napravila brejk za konačnih 7:5 u trećem setu.

Protivnica Simone Halep u polufinalu biće Amerikanka Serena Vilijams.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Masters, Masters u Rimu, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.