02/10/13 - 09:27h

WTA Peking: Jelena u osmini finala

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Kini. Srpkinja je u drugom kolu bila bolja od Kazahstanke Galine Vosoboeve rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:3. Jelena će se u narednoj rudni sastati sa Suarez Navaro iz Španije.

J. Janković656
G. Voskoboeva373
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, te brejkova nije bilo sve do sedmog gema kada je Jelena Janković oduzela servis rivalki i povela sa 4:3. U nastavku seta Srpkinja je materijalizovala stečenu prednost, a onda i novim brejkom osvojila prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu opet je bolje počela Jelena, napravila brejk za 3:1, ali je već u narednom Galina Voskoboeva vratila izgubljeno, a potom izjedančila na 3:3. U nastavku seta brejkova nije bilo i kada su svi očekivali odluku u taj-brejku Kazahstanka je u jedanaestom gemu oduzela Jeleni servis, a potom materijalizovala prednost za konačnih 7:5 u drugom setu i za izjedančenja na 1:1 u setovima.

Treći set počeo je servisima Jelene Janković, ali i prilikama za brejk Voskoboeve koje ona nije iskoristila, a ispostaviće se na kraju da je tada i izgubila meč Kazahstanka. U nastavku seta Jelena je već u četvrtom gemu napravila brejk za 3:1, te je stečenu prednost održavala do kraja seta. Na kraju je Srpkinja ovaj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 6:3.

Jelena Janković će se u osmini finala sastati sa Španjolkom Karlom Suarez Navaro.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.