05/10/13 - 11:42h

WTA Peking: Jelena Janković u finalu!

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Kini. Jelena je u polufinalu, posle preokreta, savladala Čehinju Petru Kvitovu rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:1, 6:1. Protivnica Srpkinji u finalu biće bolja iz duela Serena Vilijams – Agnješka Radvanska.

J. Janković666
P. Kvitova711
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Duel je bolje počela Petra Kvitova, jer je napravivši brejk u četvrtom gemu vodila sa 3:1. Međutim, u nastavku seta Jelena je osvojila četiri gema u nizu i sa dva brejka stekla prednost od 5:3. U nastavku je prvo Čehinja brejkom izjedančila na 5:5, a onda su teniserke razmenile još po jedan brejk do “trinaestog gem”. U taj-brejku bilo je izuzetno neizvesno, sa puno mini brejkova, ali se na kraju ipak bolje snašla Kvitova i osvojila ovaj deo igre rezultatom 9:7, za konačnih 7:6 u prvom setu.

U naredna dva seta kao da je samo Jelena Janković bila na terenu.
Drugi set Srpkinja je otvorila sa dva brejka i sa velikom prednošću od 5:0. U naredna dva gema Jelena Janković je dozvolila Kvitovoj da osvoji jedan gem, a potom i servisom rešila drugi deo igre u svoju korst rezultatom 6:1.

Treći set opet je bolje počela Jelena Janković i već u trećem gemu napravila brejk, koji je potom ponovila još dva puta, za još jednom, ubedljivih 6:1. Duel je trajao 2 sata i 3 minuta.

Jelena Janković će se u finalu sastati sa boljom iz duela Vilijams – Radvanska.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Nevena Nesovic October 5, 2013 Odgovori

Samo napred Jeco , svi smo uz tebe!!! :*

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.