30/09/13 - 08:44h

WTA Peking: Bojana lako do drugog kola

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski nastavila je sa sjajnim partijama u Aziji, te je u prvom kolu WTA turnira u Pekingu zabeležila pobedu. Bojana je u prvom duelu bila bolja od Rumunke Sorane Kirstee rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Jovanovski će se u narednom kolu sastati sa Kineskinjom Na Li.

B. Jovanovski66
S. Kirstea32
Bojana Jovanovski Brizbejn

Bojana Jovanovski

Prvi set obilovao je brejkovima. Bojana Jovanovski je sjajno počela meč, napravila dva brejka u prva tri gema i vodila sa velikih 3:0. U četvrtom gemu Rumunka je vratila jedan brejk i smanjila na 3:1. U nastavku seta Srpkinja je još jednom napravila brejk za 5:2, ali je Kirstea smanjila već u narednom gemu, naravno brejkom, na 5:3, međutim sve je odlučeno u devetom gemu kada je Boka još jednom oduzela servis teniserki iz Rumunije, za konačnih 6:3 u prvom setu.

Drugi set takođe je bio revija brejkova. Srpkinja je opet bolje počela, povela sa 2:0, ali je Rumunka vratila brejk za 2:1, međutim Jovanovski je opet oduzela servis Sorani – 3:1. U nastavku seta Bojana je još dva puta oduzela servis rivalki, dok je Rumunki to pošlo za rukom samo jednom, tako je Bojana Jovanovski rešila drugi set u svoju korist ubedljivim rezultatom 6:2.

Bojana Jovanovski će se u narednom kolu sastati sa Kineskinjom Na Li.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari