17/10/13 - 18:27h

WTA Moskva: Hantuhova bolja od Vesne

 

Srpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Moskvi. Slovakinja je posle preokreta slavila rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:4. Hantuhova će se u borbi za polufinale sastati sa Anastasijom Pavljučenovom.

V. Dolonc644
D. Hantuhova366
Vesna Dolonc

Vesna Dolonc

Uvodni set bolje je počela Vesna Dolonc , u prva tri gema napravila dva brejka, povela sa 3:1, ali je Danijela Hantuhova u četvrtom gemu vratila jedan brejk i smanjila na 3:1. Međutim, već u sledećem gemu Vesna je još jednom oduzela servis Slovakinji, a potom i materijalizovala stečenu prednost za velikih 5:1. U nastavku seta teniserke su razmenile još po jedan brejk, pa je Srpkinja prvi set rešila u svoju korist rezultatom 6:3.

Drugi set počeo je sigurnim servisima sa obe strane, ali je već u trećem gemu Danijela Hantuhova napravila brejk i povela sa 2:1, a potom i materijalizovala stečenu prednost za 3:1. U narednom gemu Slovakinja je napravila još jedan brejk, a potom i povećala prednost na 5:1. U nastavku seta Vesna Dolonc je uspela da vrati jedan brejk, smanji rezultat na 5:4, ali je Hantuhova u desetom gemu iskoristila drugu set loptu i osvojila drugi set rezultatom 6:4.

Vesna Dolonc je sjajno počela treći set, sjajno servirala, potom, već u drugom gemu, napravila brejk, a potom i materijalizovala stečenu prednost za velikih 3:0, na startu odlučujućeg seta. Posle dosta muke Hantuhova je uspela da osvoji četvrti gem i smanji rezultat na 3:1, a onda je u sledećem gemu, posle prednosti Vesne Dolonc od 40:0, Danijela uspela da napravi brejk i smanji rezultat na 3:2. Međutim, u sledećem gemu Hantuhova je lošije servirala, a Vesna je iskoristila to i napravila još jedan brejk – 4:2. Ovo je na žalost bilo sve od Vesne u ovom duelu. U nastavku, kada se očekivalo da Srpkinja reši meč u svoju korist Slovakinja je napravila brejk, smanjila na 4:3, a potom je u devetom gemu, novim brejkom, stekla prednost od 5:4, da bi je u sledećem potvrdila i osvojila treći set rezultatom 6:4.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.