05/04/14 - 10:23h

WTA Monterej: Ani Ivanović prija Meksiko

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Montereju. Srpkinja je u četvrtfinalu savladala Slovakinju Magdalenu Ribarikovu rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 0:6, 6:2. Ana će se u polufinalu sastati sa Karolinom Voznjiacki, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Čehinje Pliskove rezultatom 2:1. Srbija će imati predstvanika i u drugom polufinalu pošto će se sastati Jovana Jakšić i Kimiko Date Krum.

A. Ivanović606
M. Ribarikova162
Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

Meč je počeo servisima Ane Ivanović, ali je Ribarikova odmah oduzela servis svojoj protivnici i povela sa 1:0. Međutim, to je bilo sve od Slovakinje u prvom setu. Srpkinja je u drugom gemu vratila brejk, a potom u četvrtom i šestom još dva puta oduzela servis Magdaleni, da bi na kraju prvog seta rezultat bio 6:1 u korist Ane Ivanović.

Posle gubitka prvog seta, Magdalena Ribarikova je sjajno “odgovorila” Ani u drugom. Slovakinja je čak tri puta napravila brejk i to u drugom gemu za 2:0, u četvrtom za 4:0, te na kraju u šestom za konačnih 6:0 za Magdalenu Ribarikovu u drugom delu igre.

Treći set počeo je brejkom Ane Ivanović, koji je Srpkinja potom materijalizovala i povela sa 2:0 na stratu seta. U nastavku seta nije bilo brejkova do petog gema, kada je srpska teniserka još jednim brejkom konačno slomila otpor Slovakinje – 4:1. Do kraja seta brejkova nije bilo, a Ana je treći deo igre osvoijila rezultatom 6:2.

Ana Ivanović će se u polufinalu sastati sa Karolinom Voznjiacki, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Čehinje Pliskove rezultatom 2:1. Srbija će imati predstvanika i u drugom polufinalu pošto će se sastati Jovana Jakšić i Kimiko Date Krum.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.