08/05/14 - 08:35h

WTA Madrid: Jelena poražena u drugom kolu, ništa od duela sa Anom

 

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u drugom kolu Mastersa u Madridu. Bolja od Srpkinje bila je Ruskinja Anastasija Pavljučenkova rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 7:6 (7:3), nakon dva sata i 40 minuta igre. Pavljučenkova će se u trećem kolu sastati sa Anom Ivanović.

J. Janković276
A. Pavljučenkova657
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Ruskinja je bolje počela meč i već u prvom gemu napravila brejk, koji je u drugom i potvrdila za velikih 2:0 na startu duela. U nastavku seta Jelena Janković nije uspela da uzvrati brejkom, već je Anastasija Pavljučenkova u sedmom gemu novim oduzetim servisom stigla do prednosti od 5:2, a zatim i potvrdila stečeno za konačnih 6:2 u prvom setu.

U drugom setu brejkova nije bilo sve do sredine seta, kada je u šestom gemu, Jelena Janković oduzela servis Anastasiji i stigla do prednosti od 4:2, ali je već u narednom gemu Ruskinja uzvratila, smanjila rezultat na 3:4, a potom i izjednačila – 4:4. U nastavku seta se očekivalo razrešenje u taj-brejku, ali je u dvanaestom gemu bolja bila Srpkinja i uspela da oduzme servis rivalki, za konačnih 7:5 u drugom setu.

Treći set bio je vrlo interesantan, a odlučen je u taj-brejku. Sve je počelo brejkom Jelene Janković u drugom gemu za startnih 2:0, ali je Ruskinja već u sledećem smanjila na 1:2, da bi naša teniserka u četvrom, novim brejkom, povećala prednost na 3:1, koju je kasnije i potvrdila za velikih 4:1. U nastavku seta Anastasija Pavljučenkova je uspela da se vrati u meč, te u sedmom gemu napravi brejk za 3:4, a potom ga i potvrdi za izjednačenje – 4:4. I kada se razrešenje očekivalo u taj-brejku teniserke su razmenile još po jedan brejk. Prvo je Ruskinja uspela da oduzme servis Jeleni za 6:5, ali nije materijalizovala stečeno, već je Srpkinja uzvratila i izjednačila na 6:6, te tako odvela meč u taj-brejk.
U “trinaestom gemu” mnogo bolje je počela Anastasija, koja je osvojila prva četri poena, da bi u nastavku samo sačuvala stečeno i tako došla do konačnih 7:3 u taj-brejku i konačnih 7:6 u trećem setu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Masters, Masters u Madridu, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.