18/10/13 - 21:18h

WTA Luksemburg: Karolina bolja od Bojane

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Luksemburgu. Bolja od teniserke iz Srbije bila je Dankinja Karolina Voznjacki rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3. Dankinja će se u borbi za finale sastati sa boljom iz duela Lisicki – Knap.

B. Jovanovski363
K. Voznjacki636
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Meč je bolje počela teniserka iz Danske i već u drugom gemu napravila brejk, povela sa 2:0, ali je Bojana izgubljeno vratila, smanjila na 2:1, da bi Karolina Voznjacki još jednim brejkom stigla do 3:1. U nastavku seta igralo se gem za gem, ali je u osmom gemu Dankinja napravila još jedan brejk za 5:3, a potom i materijalizovala stečeno za osvajanje prvog seta rezultatom 6:3.

Drugi set krenuo je kao i prvi, ali u režiji Bojane Jovanovski. Teniserka iz Srbije je brejkom u drugom gemu povela sa 2:0, Dankinja je brejkom smanjila na 2:1, ali je Bojana novim oduzetim servisom stigla do 3:1. U nastavku seta, u sedmom gemu, Karolina Voznjacki, je smanjila na 4:3, ali je Srpkinja već u sledećem stigla do nedostižnih 5:3, da bi u narednom gemu samo potvrdila stečenu prednost za konačnih 6:3.

Treći set bio je različit u odnosu na prva dva. Nije bilo brejkova sve do sedmog gema, kada je Karolina Voznjacki iskoristila nešto lošiji gem Bojane Jovanovski, materijalizovala je Dankinja jednu brejk loptu, a potom u sledećem gemu potvrdila brejk za velikih 5:2. U nastavku seta igralo se gem za gem, pa je teniserka iz Danske osvojila treći, odlučujući, set rezultatom 6:3.

Karolina Voznjacki će se u polufinalu sastati sa pobednicom duela Lisicki – Knap.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.