09/11/15 - 10:42h

WTA lista: Venus ponovo u Top 10, Ana i Jelena zadržale svoje pozicije

 

Najbolje plasirana teniserka planete i ovog ponedeljka je Amerikanka Serena Vilijams sa 9.945 poena, a najveća promena u najboljih deset igračica je to što je i Serenina sestra, Venus Vilijams ponovo dospela u Top 10 i sada zauzima sedmu poziciju. Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su svoje prošlonedeljne pozicija, a od naših igračica napredak za jedno mesto zabeležile su Bojana Jovanovski i Jovana Jakšić.

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Amerikanka, Serena Vilijams, i dalje vlada ženskim tenisom, te i pored toga što ne igra još od US Opena i dalje čvrsto drži prvu poziciju sa 9.945 poena, dok je druga Rumunka, Simona Halep sa 6.060 bodova, a treća Španjolka, Garbinje Muguruza sa 5.200 sakupljenih poena. Najveći napredak i proboj u Top 10 zabeležila je Venus Vilijams, koja je sa 11. dospela na 7. poziciju i to je jedina velika promena među najboljima gde se još nalaze Marija Šarapova, Agnješka Radvanjska, Petra Kvitova, Flavija Peneta, Lusije Šafaržova, te Anđelika Kerber.

Najbolja Srpkinja i dalje je Ana Ivanović, koja je i ovog ponedeljka 16. na svetu sa 2.645 poena, dok je Jelena Janković ponovo 23. sa 2.445 bodova. Napredak od jedne pozicije zabeležila je Bojana Jovanovski i sada je 76. igračica planete, a u Top 100 je i Aleksadnra Krunić, koja je trenutno na 96. poziciji. Poboljšanje za jedno mesto zabeležila je i Jovana Jakšić, te je sada 179. igračica na svetu.

Pogledajte kako izgleda WTA lista ovog ponedeljka i plasman Srpkinja na njoj.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Anđelika Kerber, Bojana Jovanovski, Flavija Peneta, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Lusi Safarova, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Rang Lista, Serena Vilijams, Simona Halep, Teniserke, Turniri, Venus Vilijams, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.