05/10/15 - 11:24h

WTA lista: Serena prva, Ana ispala iz najboljih 10, Boka opet u Top 100

 

Najbolja teniserka planete i ovog ponedeljka je Amerikanka Serena Vilijams, koja suvereno drži prvu poziciju. Ana Ivanović ispala je iz Top 10 teniserki planete i sada je 15. na svetu, dok je Jelena Janković napredovala za jedno mesto i sada zauzima 24. poziciju. Španjolka Garbinje Muguruza najviše je napredovala u Top 10 teniserki i došla do visokog petog mesta.

Ana 15

Na najnovijoj WTA listi Ana Ivanović zauzima 15. poziciju sa 2.785 bodova, što predstavlja pad od šest pozicija, pošto je Ana protekle nedelje bila 9. na planeti. Drugi reket Srbije i dalje je Jelena Janković, koja je zabeležila napredak od jedne pozicije i sada je 24. na svetu sa 2.175 bodova.

Treći reket Srbije ove nedelje je, za razliku od prošle, Bojana Jovanovski. Ona je nakon sjajne igra i polufinala u Taškentu, te glavnog žreba u Pekingu napredovala za 14. mesta i dospela do 92. pozicije sa 661. bodom! Pritom je Boka pretekla i sunarodnicu, treći reket Srbije od prošle nedelje, Aleksandru Krunić, koja ove nedelje zauzima 96. mesto, a i to je napredak od dve pozicije u odnosu na prošlu nedelju.

Najbolja na svetu je i dalje Amerikanka Serena Vilijams koja drži prvo mesto sa 11.285 poena, dok je i dalje druga Rumunka, Simona Halep, koja sada ima 6.670 bodova. Nije bilo promena ni na trećem i četrvom mestu, pa te pozicije i dalje drže Marija Šarapova i Petra Kvitova.

Najveći napredak u Top 10 napravila je Španjolka, Garbinje Muguruza, inače finalistkinja turnira u Vuhanu. Ona je napredaovala za tri pozicije i sada je 5. tensierka planete sa 3.691 poenom.

U najboljih deset još se nalaze, kao i prošle nedelje, Lucije Šafaržova, Flavija Peneta i Agnješka Radvanjska, dok su ove nedelje “nove” Karolina Pliskova i Anđelika Kerber. Karolina je napredovala za tri mesta isto kao i Nemica, koja je protekle nedelje bila 13. na svetu.

Najboljih 10 na WTA listi ovog ponedeljka i plasman Srpkinja na istoj izgleda ovako:

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Anđelika Kerber, Bojana Jovanovski, Flavija Peneta, Jelena Janković, Lusi Safarova, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Rang Lista, Serena Vilijams, Simona Halep, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.