19/10/15 - 12:03h

WTA lista: Jelena i Boka napredovale, Ana i dalje van Top 10

 


Srpska tensierka Jelena Janković trijumfom u Hong Kongu napredovala je za dve pozicije na ovonedeljnoj WTA listi, a veliki napredak nakon par dobrih turnira zabeležila je i Bojana Jovanovski. Najbolje rangirana Srpkinja i dalje je Ana Ivanović, koja i ove nedelje zauzima 12. poziciju na WTA listi.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Ana Ivanović i ove nedelje nalazi se van top 10 igračica planete, tačnije i dalje je 12. na svetu sa 3.145 poena. Nakon dobrih ihara u Kini Jelena Janković je napredovala za dva nesta i sada je 22. teniserka planete sa sa 2.345 bodova.

Najveći napredak od naših teniserki zabeležila je Bojana Jovanovski koja je nakon polufinala Tjanđina napredovala za čak 14 pozicija i sada je 76. sa 785 poena, dok se u najboljih 100 nalazi i Aleksadnra Krunić, koja je takođe napredovala, za pet mesta i sada zauzima 94. poziciju sa 659 bodova.

Najveća promena u prvih 10 je napredak finalistkinje Hong Konga, Nemice, Anđelike Kerber, koja je sa 9. pozicije dospela na 7. mesto.

Najbolja na svetu je i dalje Serena Vilijams sa 11.285 bodova, ispred Rumunke Simone Halep sa 6.580 i trećeplasirane Ruskinje Marije Šarapove koja ima 4.691 bod. Prvih deset teniserki još čine Garbinje Muguruza, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska, Flavija Peneta, Lusija Šafaržova i Timea Baščinski.

Pogledajte kako izgleda ovonedeljna WTA lista:

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Agnješka Radvanjska, Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Flavija Peneta, Jelena Janković, Lusi Safarova, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Rang Lista, Serena Vilijams, Teniserke, Timea Baščinski, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.