29/02/16 - 16:05h

WTA Kuala Lumpur: Nosioci sigurni na startu

 

Počelo je Otvoreno prvenstvo Malezije, koje se ove nedelje igra u Kuala Lumpuru. U današnjim susretima prvog kola, sigurne su bile Su-Vej i Lisicki.

Lisicki

Lisicki

Treći nosilac na turniru, Sabina Lisicki plasirala se u drugo kolo nakon što je u prvom savladala Magdu Linete sa 6:4 i 7:6.
Teniserki iz Poljske je ovo četvrti uzastopan poraz ove sezone, ali ni Lisicki nije sjajno započela sezonu. Poražena je u prvom kolu Sidneja i Dohe, dok je na Australijan Openu stigla do drugog kola.
Lisickoj je jedan brejk joj je bio dovoljan da osvoji prvi set. Za osvajanje drugog seta, ali i prolazak u drugi krug, takođe joj je bio dovoljan jedan oduzet servis protivnice, ali ovog puta u taj – brejku.

U drugom kolu, 31. igračica sveta sastaće se sa Barborom Kraječkovom iz Češke koja je u prvom kolu bila uspešnija od Jafan Vang sa 6:4, 1:6, 6:2.

Bivša šampionka iz 2012. godine, Hisej Su-Vej očekivano je na startu turnira bila bolja od Jane Cepelove sa dva puta po 6:4. Sedmi nosliac turnira u drugom kolu igra protiv Slovakinje Kristine Kucove koja je danas savladala Stefani Voegl iz Švajcarske sa 7:6, 6:4.

Najduži meč danas odigrale su Danijela Hantuhova i Kurumi Nara. Japanska teniserka osvojila je prvi set sa 6:4, ali je Hanuthova u taj – brejku drugog seta nadigrala svoju protivnicu sa 7:4 i odvela meč u treći set. U odlučujućem setu teniserke su čuvale svoj servis, igrale prilično izjednačeno, pa se morao igrati još jedan taj – brejk. Više uspeha u ovoj igri imala je Nara koja se nakon tri sata borbe plasirala u drugo kolo gde će se sastati sa boljom iz duela Bušar – Cang.

Svi rezultati danas:

Lisicki – Linete 2:0
Su-Vej – Cepelova 2:1
Nara – Hantuhova 2:1
Kucova – Voegl 2:0
Krejickova – J. Vang 2:1
Duan – Hibino 2:0
K. Vang – Kumkul 2:0

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Sabina Lisicki, Teniserke


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.