02/10/15 - 11:17h

WTA kažnjava Serenu?

 

Žensko tenisko udruženje objavilo je da je najbolja teniserka planete Serena Vilijams suočena sa oštrom novčanom kaznom u visini od 100.000 dolara za neigranje!

Serena

Serena

Teniserka iz Sjedinjenih Američkih Država se povukla sa turnira u Pekingu koji startuje sledeće nedelje, a najavila je da će propustiti i završni WTA turnir u Singapuru zbog zdravstvene preventive! Međutim, tek sada sledi problem. Serena Vilijams ipak namerava da odigra egzibicioni meč protiv Dankinje Karoline Voznjacki i to 26. novembra, dakle u ovoj sezoni?!

Na sve ovo reagovao je WTA i prema pravilima Serena nema pravo nastupa u prvih 30 dana nakon početka turnira u Singapuru i u suprotnom može da bude kažnjena sa 100.000 dolara!
A da to, na žalost, po najbolju teniserku planete i osvajačicu tri od četiri Gren slem trofeja ove sezone, nije sve pokazuje da bi se Serena mogla naći u velikom problemu i na početku naredne sezone. Ukoliko Amerikanka odbija da učestvuje na službenim dogadjajima završnog turnira suočava se sa dodatnom kaznom od 75.000 dolara i mogla bi da bude isključena iz konkurencije u prve dve nedelje sledeće sezone.
Serena Vilijams bi takodje, zbog propuštanja takmičenja na kraju ove sezone, mogla biti lišena plaćanja od oko milion dolara iz takozvanog bonus fonda WTA.

Ostaje nam da vidimo šta će se na kraju desiti, hoćemo li do kraja godine ipak gledati Serenu Vilijams u zvaničnim mečevima ili ne. Inače, završni WTA turnir sezone igra se u Singapuru, a na programu je od 25. oktobra do 1. novembra.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Serena Vilijams, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.