02/08/13 - 10:00h

WTA Karlsbad: Jelena bez četvrtfinala

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plsaira u četvrtfinale WTA turnira u Karlsbadu. Bolja od Srpkinje bila je Poljakinja Ursula Radvanska rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:3. Protivnica poljske teniserke u borbi za polufinale biće Beloruskinja Viktorija Azarenka.

J. Janković263
U. Radvanska646
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Poljakinja je bolje počela meč i već u četvrtom gemu oduzela servis Jeleni, da bi kasnije materijalizovala tu prendost i povela sa 4:1. U nastavku seta Ursula Radvanska je još jednom napravila brejk i uspela da prvi set reši u svoju korist ubedljivim rezultatom 6:2.

Drugi set obilovao je brejkovima, ali je Srpkinja na kraju bila smirenija i zasluženo ga rešila u svoju korist. Jelena je uspela da čak četiri puta oduzme servis Ursuli, dok je Poljakinja to učinila tri puta. Na kraju, u reviji brejkova, Jelena Janković se odlično snašla i rešila drugi set u svoju korsit rezultatom 6:4.

Međutim, kada se možda i očekivao preokret Jelene Janković u trećem setu do toga nije došlo. U setu sa samo jednim brejkom smirenija i koncentrisanija je bila Ursula Radvanska. Ključni momenat bio je šesti gem, kada je Poljakinja oduzela servis Srpkinji, povela sa 4:2, a kasnije rutinski privela meč kraju za konačnih 6:3 u trećem odlučujućem setu za teniserku iz Poljske.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.