25/07/16 - 12:09h

WTA: Jelena i Ana zadržale pozicije

 


Dve najbolje srpske teniserke zadržale su svoje pozicije na WTA listi u odnosu na prošlu nedelju.

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic

Ana Ivanovic i Jelena Jankovic


Ivanovićeva i Jankovićeva se i dalje nalaze jedan do druge na rang listi – Ana je 26, a Jelena 27. teniserka sveta. Ana Ivanović, kao i prošlog ponedeljka, ima 1.855 poena, što je za 85 više od sunarodnice i bivše saigračice iz Fed kup reprezentacije Srbije.

Kada su ostale srpske teniserke u pitanju, Ivana Jorović je napredovala na 140. poziciju i postala treći reket svoje zemlje, pošto je Bojana Jovanovski pala za 12 pozicija i trenutno zauzima 142. mesto. Aleksandra Krunić je poboljšala svoj status za šest mesta, i sada je 15. teniserka sveta.

Na čelu liste i dalje suvereno vlada Serena Vilijams, ispred Anđelike Kerber, Garbinje Muguruze, Agnješke Radvanske i Simone Halep, dok je finalistkinja Stenforda Venus Vilijams na šestom mestu smenila Viktoriju Azarenku, koja je završila sezonu zbog trudnoće.

Najbolje svetske teniserke ove nedelje očekuje turnir iz Premijer Serije u Montrealu, a nakon toga Olimpijske Igre u Rio de Žaneiru, gde će našu zemlju predstavljati Jelena Janković i Ana Ivanović.

Očekivanja Jelene Janković pred najveću sportsku smotru pročitajte OVDE

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.