15/06/14 - 18:02h

WTA Istborn (kvalifikacije): Jovana i Vesna bez glavnog žreba!

 

Mlada srpska teniserka Jovana Jakšić nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija turnira u Istbornu, pošto je od nje bila bolja tajvanska teniserka Su Vej Hsie rezultatom 6:2, 6:4.

Jovana Jaksic

Jovana Jaksic

Jovana Jakšić nije uspela da pruzi ozbiljniji otpor u prvom setu, koji je trajao svega 27. minuta, a u kome je naša igračica uspela da osvoji samo dva gema. Jovanu je slabo služio servis, a posebno je loše igrala na svoj drugi servis, osvojivši samo 31% poena, pa teniserki sa Tajvana nije bilo teško da u dva navrata ugrozi servis srpske teniserke.

Drugi set Jovana otvara vrlo loše i posle dva brejka, Hsie stiže do visokog vođstva od 5:1. Nakon toga, dolazi do malog opuštanja u igri tajvanske teniserke, što Jovana koristi, pa uspeva da vrati jedan brejk i vezuje tri gema. Ipak, nije imala snage za više od toga, pa je plasman u drugu rundu izborila Hsie.

Naša druga predstavnica u kvalifikacijama na turniru u Istbornu, Vesna Dolonc takođe je zaustavljena već na prvom stepeniku. Ona je ubedljivo poražena od Stefani Vegele sa 6:1, 6:3.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jovana Jakšić, Kvalifikacije, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.