27/07/15 - 08:53h

WTA Istanbul: Titula za Lesiju Curenko!

 


Američka teniserka Lesija Curenko osvojila je titulu na WTA turniru u Istanbulu! Ona je u finalnom meču savladala Poljakinju Ursulu Radvanjsku sa maksimalnih 2:0, po setovima 7:5, 6:1, nakon jednog sata i 33 minuta tenisa.

Curenko

Teniserka iz Ukrajine je na turniru izgubila svega jedan set, te je sasvim zasluženo došla do titule, a sjajnu igru pružila je i u finalnom susretu sa takođe sjajnom u proteklih sedam dana, Ursulom Radvanjskom.

Duel je počeo brejkom Lesije Curenko u trećem gemu, ali je Ursula uspela da u šestom vrati izgubljeno i dođe do izjednačenja – 3:3. U nastavku seta Ukrajinka je uspela da još jednom oduzme servis svojoj protivnici u jedanaestom gemu, da bi to potvrdila u sledećem za konačnih 7:5 iskoristivši petu set loptu u ovom setu, pošto je prethodno ispustila tri u desetom gemu.

U drugom setu kao da je samo Lesija Curenko bila na terenu! Teniserka iz Ukrajine je čak tri puta oduzela servis rivalki, u prvom, trećem i konačno u sedmom gemu za velikih i ubedljivih, ali sasvim zasluženih 6:1!

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.