25/07/15 - 15:18h

WTA Bad Gaštajn: Knap pobedila na dva susreta u jednom danu, eliminisana Danka

 


Juče su u Austriji odigrani mečevi četvrtfinala, ali je Karin Knap iz Italije morala da odigra i svoj duel osmine finala u tom danu. Sjajna Italijanka je uspela da u oba susreta slavi i dođe do polufinala, a uz nju to su izborile i Šmiedlova, Stosur i Erani, dok je Crnogorka Danka Kovinić završila svoje učešće na turniru i Turskoj!

Danka Kovinic

Karin Knap iz Italije je zbog lošeg vremena u austrijskoj banji svoj meč osmine finala igrala juče i eliminisala je Joanu Larson iz Švedske sa 6:3, 6:3, a potom je u poslednjem susretu dana bila bolja i od Polone Hercog iz Slovenije sa 7:6, 7:5, te se tako u jednom danu palsirala od osmine do polufinala turnira. Njena rivalka u borbi za finale biće sunarodnica Sara Erani koja je igrala samo jedan meč juče i pobedila je Ruskinju Kasatkinu sa 6:3, 3:6, 6:2.

Maksimalne pobede zabeležile su i Šmiedlova, te Samanta Stosur. Sloivakinja je eliminisala Nemicu Bek sa 6:2, 6:3, dok je boljka od Crnogorke, Danke Kovinić, bila Australijanka, a rezultat je po setovima glasio 6:3, 6:2. Dobar je ovo rezultat za mladu tensierku iz Crne Gore, koja polako ulazi u sam vrh svetskog ženskog tenisa.

Danas će u brobi za finale prve na teren Šmiedlova i Stosur, a potom i Italijanke, Knap i Erani.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Crna Gora, Danka Kovinić, Polona Hercog, Region, Samanta Stosur, Slovenija, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.