26/07/15 - 15:07h

WTA Istanbul (dubl): Jelena Janković bez trofeja

 


Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji WTA turnir u Istanbulu u dubl konkurenciji! Naša igračica i Turkinja Kagla Bujukakaj poražene su od para Gavrilova/Svitolina sa 2:1, po setovima 5:7, 6:1, 10:4, nakon jednog sata i 23 minuta igre.

J. Janković/K. Bujukakaj714
D. Gavrilova/E. Svitolina5610
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena i Kagla dobro su započele meč, ali su u drugom setu posustale, da bi na kraju, u trećem delu, uspele da osvoje svega četiri poene što nikako nije bilo dovoljno da ovu sjajnu nedelju krunišu i osvajanjem titule u Turskoj.

Duel je počeo brejkom Gavrilove i Svitoline, ali su već u četvrtom gemu Jelena Janković i Kagla Bujukakaj uzvratile iskoristivši četvrtu brejk priliku za 2:2. U daljem toku seta brejkova nije bilo, a kada se očekivalo igranje taj-brejka Srpkinja i Turkinja su u dvanaestom gemu iskoristile set loptu za 7:5, a samo nekoliko gemova ranije uspele su i da spasu jednu set priliku svojih rivalki.

Ovako osvojen set kao da nije dao krila Jeleni i Kagli, pa su sa tri brejka Elena Svitolina i Daria Gavrilova došle do velikih i ubedljivih 6:1 u drugom delu igre.

Treći period igra se do deset, a mnogo bolje su se snašle Ukrajinka i Ruskinja. Srpsko-turski tandem je uspeo da osvoji svega četiri poena, a Svitolina i Gavrilova su lako postavili konačnih 10:4.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dubl igrač, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.