25/07/15 - 14:28h

WTA Istanbul (dubl): Jelena i Kagla u finalu!

 


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale dubla na WTA turniru u Istanbulu! Srpkinja i Turkinja, Kagla Bujukakaj savladale su par Kontaveit/Kuličkova sa 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 10:6. nakon jednog sata i 9 minuta igre. U nedeljnom finalu srpsko-turskoj kombinaciji će se suprotrstaviti dubl Gavrilova/Svitolina.

J. Janković/K. Bujukakaj6210
A. Kontaveit/E. Kuličkova366
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena i Kagla su u prvom setu brzo napravile brejk, već u drugom gemu, a onda su novim za 5:1 došle na domak osvajanje prvog dela igre. Već u sledećem gemu rivalke su uzvratile ribrejkom, ali su on Janković i Bujukakaj mirno privele set kraju osvojivši ga sa 6:3.

Drugi set je obilovao brejkovima, teniserke su očajno servirale, a samo ejdan gem je osvojio tim koji je bio na servisu?! U svoj to “gunguli” bolje se snašao par Kontaveit/Kuličkova, te je potvrdom brejka za 4:1 u stvari i rešio pitanje pobednika. Nakon tog gema videli smo i dalje brejkove sa ssvih strana, ali je to bilo dovoljno za Estonku i Ruskinju, te za njihovih 6:2 u ovom delu igre.

Treći deo, koji se igra do 10, pripao je Srpkinji i Turkinji sassvim zasluženo! Opet smo videli reviju oduzetih servisa, ali su se nakon 3:3, Jelena i Kagla odvojile, a potom i uspele da sačuvaju svoju prednost za konačnih 10:6.

U nedeljnom finalu srpsko-turskoj kombinaciji će se suprotrstaviti dubl Gavrilova/Svitolina.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dubl igrač, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.