20/07/15 - 17:15h

WTA Istanbul: Bojana bolja od Švedove u prvom kolu

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Istanbulu! Naša igračica je u prvom kolu eliminisala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 6:4, nakon preokreta i dva sata i 7 minuta tenisa. Naredna protivnica će joj biti bolja iz susreta Jelena Janković – Ursula Radvanjska.

B. Jovanovski566
J. Švedova734

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski je odlično započela meč, pa je već ranim brejkom došla do velikih 3:0. Međutim, od tog trenutka kao da se “proudila” Jaroslava Švedova, te je uspela da veže četiri gema i uz dva brejka preokrene rezultat na 4:3! Srpkinja je već u sledećem gemu vratila brejk, uspela je da se oporavi i izjednači na 4:4. Kada se napokon pobednica seta očekivala nakon taj-brejka, Kazahstanka oduzima servis našoj igračici još jednom, u jedanaestom gemu, a potom materijalizuje stečeno za konačnih 7:5 u prvom delu igre.

Ovako izubljen prvi set znao je mnogo puta u karijeri da utiče na samopouzdanje naše teniserke za nastavka meča. Ovoga puta to kao da je pomoglo Bojani. Drugi deo počeo je brejkom Jaroslave Švedove koja je nastavila u ritmu iz završnice seta, ali je onda Bojana Jovanovski, kao Kazahstanka u prvom delu, vezala četiri gema, uz dva brejka i došla do velikih 4:1! Ovo Srpkinja nije prokockala, te je sa 6:3 osvojila ovaj deo igre i poravnala na 1:1.

Treći period počinje sjajno za tensierku iz Srbje! Napravila je Bojana Jovanovski brejk u prvom gemu trećeg seta, a potom je servirala sjajno, nije dozvolila protivnici da je ugrozi, te je osvojila ovaj deo igre sa 6:4 i potpuno preokrenula susuret u svoju korist za konačnih 2:1.

Naredna protivnica Bojane Jovanovski biće pobednica susreta Jelena Janković – Ursula Radvanjska.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.