13/06/15 - 17:14h

WTA Hertogenboš (dubl): Jelena i Anastasija bez titule

 


Srpska teniserka Jelena Janković nakon poraza u polufinalu WTA turnira u Hertogenbošu, poražena je i u finalnom meču dubla na istom turniru! Bolje od Jelene i Anastasije Pavljučenkove bile su Amerikanka Asija Muhamad i Nemica Laura Zigmund sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5, nakon jednog sata i 17 minuta igre.

J. Janković/A. Pavljučenkova35
A. Muhamad/L. Zigmund67

jelena-jankovic-brisel-getty

Finalni meč u Holandiji obilovao je brejkovima, ali su se na kraju bolje snašle u svemu Nemica i Amrikanka i zasluženo došle do trofeja. Tako je Jelena nakon poraza od Belind Benčić u polufinalu singla, danas pretrpela još jedan poraz u Hertogenbošu. Bez obzira na sve ovih nedelju dana je bilo uspešno za našu igračicu, a videćemo gde će se još pojaviti Srpkinja pre Vimbldona.

Susret je sjajno počeo za Muhamad i Zigmund koje su u prva tri gema napravile dva brejka i došle do prednosti od 3:0. Jelena i Anastasija su vratile jedan u četvrtom gemu, ali su teniserke u naredna dva gema razmenile još po jedan brejk za prednost Amerikanke i Nemice od 4:2 na polovini seta. U nastavku su teniserke koliko-toliko dobro servirale, a Asija i Laura su još jednim oduzimanjem servisa Srpkinji i Ruskinji postavila konačnih 6:3.

U drugom setu u prva dva gema bilo je prilika za brejk na obe strane, ali nakon što to ni jedan par nije iskoristio u šestom gemu Asija Muhamad i Laura Zigmund koriste prvu brejk loptu u tom gemu i dolaze do prednosti od 4:2. Međutim, već u sledećem gemu uzvraćaju ribrejkom Jelena Janković i Anastasija Pavljučenkova i dolazde do izejdnačenja. Nastavak je doneo sigurnu igru sa obe strane, a kada su svi razrešenje očekivali u taj-brejku, Nemica i Amerikanka dolaze do meč lopte u dvanaestom gemu, koriste drugu i postavljaju konačnih 7:5 u drugom setu, te tako stižu do titule u Hertogenbošu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dubl igrač, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.