24/07/15 - 15:13h

WTA Gastein (dubl): Krunić poražena u četvrtfinalu

 


Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se palsira u polufinale dubla turnira u Austriji! Naša igračica je u paru sa Slovenkom Andrejom Klepac poražena od dubla Knol/Mateuči sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4, nakon jednog sata i 26 minuta tenisa. Protivnice Ksenije Knol iz Švajcarske i Alis Mateuči iz Italije biće pobednice duela Aruabarenja/Hradecka – Gergeš/Martić.

A. Krunić/A. Klepac64
K. Knol/A. Mateuči76
Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Duel je počeo koliko-toliko sigurnim servisima sa svih strana, uz brejk prilike za oba dubl tima. Međutim, uspevale su teniserke nekako da se izvuku iz neugodnih situacija sve do devetog gema kada su Srpkinja i Slovenka oduzele servis rivalkama, a potom su i servirale za set. U sledećem gemu su Švajcarkinja i Italijanka ipak vratile brejk i pored set lopte za Krunić i Klepac, a u nastavku je pobednika rešio taj-brejk. U “trinaestom gemu” bolje su se snašle Knol i Mateuči, te su sa ubedljivih 7:1 postavili konačnih 7:6 u prvom setu.

Kao da je ovako izgubljen set imao uticaj na Aleksandru i Andreju. Dozvolile su rivalkama brejk u prvom gemu, ali su uspele da se vrate već u sledećem i izejdnače na 1:1. Uspele su Srpkinja i Slovenka da potom vežu još dva gema, da dođu do 3:1, ali kada je trebalo da potvrde stečeno, kao i u prvom setu, nisu supele. Ksenija Knol i Alis Mateuči su vrlo brzo vratile brejk, a potom su do kraja seta još jednim oduzimanjem seta postavile konačnih 6:4.

Protivnice Ksenije Knol iz Švajcarske i Alis Mateuči iz Italije biće pobednice duela Aruabarenja/Hradecka – Gergeš/Martić.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Dubl igrač, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.