15/02/14 - 17:35h

WTA Doha: Jelena zaustavljena u polufinalu

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Dohi. Ona je u polufinalu poražena od Anželik Kerber sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6.

A. Kerber67
J. Janković16
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Ekspresno je Kerberova povela sa 4:0. Jelena je uspela da vrati jedan od dva pretrpljena brejka i smanji na 4:1, ali je Nemica ponovo oduzela protivnički servis i privela prvi set kraju u svoju korist, 6:1.

Ni u drugom setu nisu manjkali brejkovi. Posle 1:1, Anželik je oduzela Jeleni servis ali je Srpkinja odmah uzvratila za 2:2. Međutim, pri rezultatu 3:3 desio se ključni trenutak meča. Jelena je servirala, a Anželik Kerber je uspela da još jednom napravi brejk, i to u gemu sa čak sedam izjednačenja. Nemica je lako potvrdila brejk, kako to obično biva posle dugačkog gema, i povela sa 5:3. Naša teniserka je uspela da smanji na 5:4 i tako sebi izbori još jednu priliku za povratak u borbu za treći set, a onda napravila još jedan brejk i izjednačila na 5:5, a potom i povede sa 6:5 osvojivši gem bez izgubljenog poena, ali je Kerber ipak uvela set u taj – brejk, koji je Kerber dobila sa 8:6, iskoristivši drugu meč loptu i tako se plasiravši u finale.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.