24/02/13 - 19:16h

WTA Bogota: Titula za Jelenu Janković!!!

 

Prvi put posle osvajanja titule u Indijan Velsu 21. marta 2010. godine Jelena Janković osvojila je WTA trofej, pošto je slavila na WTA turniru u Bogoti. JJ je u finalu savladala Argentinku Paulu Ormaečeu ubedljivim rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

J. Janković66
P. Ormaečea12
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena Janković je odlično počela meč, već u drugom gemu napravila je brejk, a ubrzo je povela i sa 3:0. Imala je srpska teniserka i šansu za dupli brejk, ali je Argentinka uspela da smanji na 3:1. U sledećem gemu Ormaečea je došla do dve uzastopne brejk šanse, ali se Jelena izvukla, uspela da preokrene i da povede sa 4:1. U nastavku duela Jelena nije dozvolila protivnici ni jedan gem, te je rezultat prvog seta glasio 6:1 za JJ.

Paula Ormaečea je bila nervozna i isfrustrirana izvanrednom defanzivom, inače karekteristikom koja je Srpkinju odvela i do mesta 1 na WTA listi, Jankovićeve. Upravo na taj način, izvanrednom odbranom, Jelena je u trećem gemu drugog seta napravila brejk iskoristivši drugu brejk šansu za 2:1. U nastavku seta Argentinka osvaja još samo jedan gem, a Jankovićeva ubedljivo rešava i drugi set u svoju korist i to rezultatom 6:2.

Od titule u Indijan Velsu Jelena je izgubila pet finala, a sada je napokon probila led.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.