23/02/13 - 21:29h

WTA Bogota: Jelena Janković u finalu!

 

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale WTA turnira u Bogoti pošto je u polufinalu savladala Italijanku Karin Knap rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:1, 7:6 (7:2). Protivnica srpske teniserke u finalu biće Argentinka Paula Ormaečea, koja je savladala Brazilku Pereiru rezultatom 2:0.

J. Janković367
K. Knap616
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Jelena je dobro ušla u meč, napravila brejka, ali je već u narednom dozvolila izjednačenje – 1:1. U nastavku prvog seta Italijanka pravi brejk za 4:2. U nastavku seta svaka od teniserki zadržala je svoj servis, te je Karin Knap dobila prvi set rezultatom 6:3.

U drugom setu Jelena Janković je dominirala. Uspela je Srpkinja da napravi dva brejka, a dozvolila je Italijanki samo jedan servis gem za osvajanje drugog seta rezultatom 6:1 i izjednačenje u setovima – 1:1.

U trećem setu Jelena opet prva pravi brejk i vodi sa 2:1. U nastavku seta Karin vraća brejk za 3:3, ali Jankovićeva opet oduzima servis i vodi sa 5:3. Kada su svi očekivali kraj meča, Knap pravi brejk i dolazi do izjednačenja 5:5. U nastavku seta svaka od teniserki osvaja svoj servis gem i meč odlazi u “trinaesti gem”.
U taj-brejku Jelena Janković je bila smirenija, iskusnije i dobila meč ubedljivim razultatom 7:2, za konačnih 7:6 u ovom setu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.