18/06/15 - 16:41h

WTA Birmingem: Kerber zaustavila Jelenu

 


Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na WTA turniru u Birmingemu! Bolja od naše igračice u osmini finala bila je Nemica Anđelika Kerber rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2, nakon jednog sata i 10 minuta tenisa. Teniserka iz Nemačke će se u narednoj rundi sastati sa Siniakovom.

J. Janković42
A. Kerber66
Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Anđelika Kerber je u ovom susretu odigrala nekako rutinski, a nakon dugog šestog gema prvog seta, u kome je Jelena Janković imala čak četiri brejk prilike i nije ih iskoristila, Nemica je lakše servirala, imala znatno manje problema, i na kraju, stiče se utisak, zasluženo salvila. Ovo je treća pobeda za Kerber nad Jelenom, dok je Srpkinja zabeležila samo jednu u susretima sa Nemicom.

Meč je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je u šestom gemu prvog dela igre prva pripretila Srpkinja. Anđelika Kerber se tada suočavala sa četiri brejk prilike, igralo se dugo, ali je nekako uspela da sačuva svoj servis, što joj je dalo snage za nastavak. U narednih nekoliko gemova nije bilo prilika ni na jednoj starni, a onda je u samom finišu seta, u devetom gemu Nemica došla do 0:40, iskoristila je prvu brejk šansu, a potom je i potvrdila stečeno za konačnih 6:4.

U drugom setu je teniserka iz Nemiačke igrala mnogo bolje. Uspela je Kerber da već u prvom gemu napravi brejk, potom sačuva stečeno, a onda u petom učiuni isto, za velikih 4:1. Jelena Janković nije imala ni jednu priliku da uzvrati, pa je Anđelika Kerber lako postavila konačnih 6:2 u drugom delu igre.

Teniserka iz Nemačke će se u narednoj rundi sastati sa Siniakovom.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.