16/06/15 - 13:53h

WTA Birmingem: JJ opet bolja od Smitkove

 


Srpska teniserka Jelena janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Birmingemu! Srpkinja je u nepunih nedelju dana drugi put savaldala Čehinju Terezu Smitkovu sa 2:0, po setovima je danas bilo 6:4, 6:4, nakon jednog sata i 7 minuta tenisa. Naša igračica će se u narednoj rundi sastati sa Australijankom Delakvom.

J. Janković66
T. Smitkova44
Jelena Jankovic, Birmingem (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Jelena Jankovic

Jelena Janković i Tereza Smitkova do sada su se samo jednom sastale i to u Holandiji prošle nedelje, a Srpkinja je tada slavila sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4. Međutim, voljom žreba JJ i Smitkova su opet igrale kroz samo nedelju dana, a naša igračica je ponovo bila bolja. Zasluženo je Srpkinja slavila, pre svega rutinskom igrom i velikim dugogodišnjim iskustvom.

U oba seta Jelena je po jednom oduzela servis rivalki, a nije joj dozvolila ni jedan brejk, što je svakako dobra stvar kada je teniserka iz Srbije u pitanju, pošto zna JJ da u tom smislu bude “darežljiva” prema svojim protivnicama.

U prvom delu igre odlučujući momenat desio se u petom gemu, kada je Jankovićeva došla do 3:2, a potom u anstavku potvrdila stečeno za konačnih 6:4. U drugom setu opet je peti gem koban po Čehinju, opet Jelena Janković u nastavku igra sigurno, dobro servira i koristi drugu meč loptu za novih 6:4.

Naša igračica će se u narednoj rundi sastati sa Australijankom Delakvom.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.