15/06/15 - 19:32h

WTA Birmingem: Bojana poražena u prvom kolu

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu WTA turnira u Birmingemu! Bolja od naše igračice bila je Slovakinja Ana Karolina Šmijedlova rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:3 nakon 67 minuta tenisa. Srbija će u Velikoj Britaniji imati još tri predstavnice, to su Ana Ivanović, Jelena Janković i Aleksandra Krunić.

B. Jovanovski23
A. K. Šmijedlova66
Bojana Jovanovski Brizbejn

Bojana Jovanovski

Bojana je u susretu dozvolila rivalki da joj čak četiri puta oduzme servis, ona je to učinila samo jedanom, tako da je Slovakinja sasvim zasluženo došla do drugog kola u kome će se sastati sa Ribarikovom koja je eliminisala Garbinje Muguruzu već u prvom kolu.

Meč je sjajno počela Ana Karolina Šmijedlova, a vrejk iz drugog gema joj je ribrejkom uzvratila Bojana Jovanovski u trećem. Međutim, u nastavku seta kao da je samo Slovakinja bila na terenu. Uspela je Ana Karolina da još dva puta oduzme servis Boki, da je nakon 2:2 ostavi na ta dva osvojena gema i osigura osvajanje prvog seta ubedljivim rezultatom 6:2.

U drugom setu naša igračica je pre svega popravila servis, uspela je da u četvrtom gemu spase dve brejk šanse, ali je u šestom ipak poklekla. I tada je prvo Srpkinja uspela da neutrališe dve brejk prilike protivnice, ali je poklekla na trećoj, te je Ana Karolina Šmijedlova došla do 4:2. U nastavku se nastavilo sa dobrim servisima, a tensierka iz Slovačke je osvojila drugi deo igre sa 6:3 iskoristivši prvu meč loptu.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.