28/07/12 - 09:55h

WTA Baku: Titula za Bojanu Jovanovski!!!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski osvojila je svoj prvi WTA turnir. Bojana je u finalu Bakua bila bolja od Amerikanke Džulije Koen sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1. Od ponedeljka Bojana će popraviti svoj plasman na novoj WTA listi.

B.Jovanovski66
Dž.Koen31
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski je “dopisala” 280 poena što će joj doneti značajan pomak na WTA lisi i dobila ček na 37.000 dolara.

Bojana je bila favorit protiv Amerikanke, koja je 134. igračica na svetu, i tu ulogu favorita Bojana je sjajno iskoristila i pokazala dominaciju tokom čitavog meča. Jovanovski je protiv Koen sve vreme dominirala i dokazala da je mnogo bolja. Iskoristila je pet od 17 brejk lopti, a protivnici dozvolila samo jednom da joj oduzme servis, iz dve prilike.

Zanimljivo je da je pobednica turnira, naša Bojana Jovanovski, u prva tri kola, protiv Ukrajinke Lesije Curenko, Ruskinje Valerije Slovjeve i Aleksandre Krunić, igrala po tri seta, a u polufinalu i finalu je posao završavala posle dva.

Bojana je malo vise problema imala u prvom setu, ali je sigurnom igrom pokazala protivnici da se neće predati i ovaj deo igre dobija sa 6:3. U drugom setu, kao da je na terenu samo bila naša teniserka. Amerikanka je samo jedan gem osvojila, Bojana je odlično igrala i rešila ovaj set ubedljivo u svoju korist – 6:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.