21/07/14 - 12:51h

WTA Baku: Bojana uspešna na startu turnira

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Bakuu. Srpkinja je u svom prvom meču, nakon preokreta, savladala Austrijanku Patrisiju Majr-Ačlajtner rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:5, 6:3 nakon dva sata i 3 minuta tenisa.

B. Jovanovski276
P. Majr-Ačlajtner653

Bojana Jovanovski

Bojana je vrlo loše počela meč i dozvolila protivnici da u prvih pet gemova napravi čak tri brejka za velikih 5:0. U šestom gemu Srpkinja je uspela da vrati jedan brejk, smanji na 1:5, ali je to bilo sve od nje, te je Patrisija Majr-Ačlajtner rešila prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

Drugi set bolje je počeo za Bojanu Jovanovski, koja je uspela da stekne prednost od 2:0, ali je Austrijanka brzo to anulirala i izjednačila rezultat. U nastavku seta brejkova nije bilo do devetog gema kada je Majr-Ačlajtner novim brejkom došla do 5:4, ali je potom Srpkinja izjednačila na 5:5, a potom i napravila još jedan brejk u dvanaestom gemu, za konačnih 7:5 u drugom delu igre.

Treći set počeo je opet dobro za Bojanu, koja je opet stekla prednost od 2:0, ali je Austrijanka sa dva brejka to potpuno preokrenula u svoju korst – 3:2. U sledećem gemu Srpkinja je izjednačila na 3:3, napravivši brejk, a potom je isto učinila i u osmom gemu, za ispostaviće se, nedostižnih 5:3. U nastavku seta Bojana je sačuvala stečenu prednost i osvojila treći set rezultatom 6:3.

Bojana Jovanovski će se u narednom kolu sastati sa boljom iz duela Piter – Pliskova.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.