26/07/12 - 12:52h

WTA Baku: Bojana pobedila Aleksandru u maratonskom meču

 

Bojana Jovanovski savladala je Aleksandru Krunić u četvrtfinalu WTA turnira u Bakuu, i tako se domogla polufinala. Bojana je teško dobila ovaj meč, obe igračice su bile sjajne, ali je koncentrisanije i iskusnija bila Bojana. Meč je dobila sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6, 6:3. Bojana će za plasman u finale igrati protiv bolje iz ruskog četvrtfinala Aleksandra Panova – Nika Bračikova.

B.Jovanovski576
A.Krunić763

Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski

Srpski megdan u Azerbejdžanu može se okarakterisati kao “fešta brejkova”. Napravljeno ih je čak 17! Godinu dana starija teniserka je napravila je jedan više.

Aleksandra je bolje počela svoje prvo WTA četvrtfinale u karijeri, dva puta je oduzela servis protinici i povela 3:0. Međutim, peti nosilac je uzvratio istom merom – 3:3. Ponovo je 213. igračica sa WTA liste stekla brejk prednosti – 4:3, ali je u gemu u kome je servirala za prvi set ponovo poklekla – 5:5. Ipak, Krunić je dobila naredna dva gema – 7:5.

U drugom setu teniserke su razmenile po još tri brejka. Igračica rodom iz Moskve je povela, Beograđanka je napravila preokret i dva puta imala kapital. Čak je imala servis za osvajanje drugog seta, ali kao i njena rivalka u prvom, nije uspela. Odlučio je taj-brejk. Bojana je brzo stigla do 3:0, zatim i 5:1, a onda privela drugi set kraju – 7:3, za 1:1 u setovima.

U trećem setu nastavilo se sa brejkovima.Ponovo su napravile po brejk, a onda je Krunićeva posustala, pa joj je Jovanovski oduzela servis još dva puta – 6:3.

Velika borba trajala je tri sata i 17 minuta!

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Bojana Jovanovski, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.