23/07/12 - 13:47h

WTA Baku: Aleksandra Krunić posle kvalifikacija, uspešna i u prvom kolu!

 

Aleksandra Krunić je posle uspešnih kvalifikacija za turnir u Bakuu, stigla i do 2. kola. Ona je za protivnicu imala 4. favoritkinju za osvajanje ovog turnira, češku teniserku Andreu Hlavackovu (88. teniserka sveta), koju je savladala u 3. seta.

A.Krunić666
A.Hlavackova174

Aleksandra Krunić

Posle pobede u zadnjem kolu kvalifikacija nad Ju Žou od 6:4, 6:2, Aleksandra je sa puno samopouzdanja nastupila i u prvom kolu. U prvom setu, Krunićeva je jedini gem prepustila Hlavackovoj na svoj servis pri rezultatu 2:0. Nakon toga je bila bolja teniserka i rutinski rešila ovaj set u svoju korist- 6:1!

U drugom setu, Aleksandra je nastavila sa dobrom igrom i brzo stigla do 5:2 kada je na svom servisu imala priliku da ovaj meč privede kraju. Međutim, usledio je brejk češke teniserke i siguran servis gem nakon koga je rezultat ponovo bio uzbudljiv- 5:4. Usledio je medicinksi taj-aut koji je zatražila Hlavackova, a upravo taj detalj je izbacio Aleksandru Krunić iz ritma. Usledio je brejk Hlavackove i siguran servis gem koji su je tek po drugi put u ovom meču doveli u prednost- 5:6.Aleksandra je povratila koncentraciju i osvojila naredni gem koji je značio početak taj-brejka. U taj-brejku je viđena prava borba. Naša teniserka je imala i meč loptu, ali je na kraju Hlavackova dobila taj-brejka sa 13-11.

Treći set je počeo brejkom Hlavackove, ali se Aleksandra brzo vratila, vratila je brejk, ali je napravila još jednan i čuvala ga do kraja meča. Ubedljivom igrom do kraja Aleksandra je dobila ovaj set sa 6:4, a samim tim i meč sa 2:1.

Na turniru u glavnom gradu Azerbejdžana učestvuje i Bojana Jovanovski. Ona svoj meč igra sutra.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
srba d. do July 23, 2012 Odgovori

Bravo Aleksandra, samo nastavi tako

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.