11/04/16 - 12:26h

WTA: Ana i Jelena na istom mestu

 

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović zadržale su pozicije na WTA listi koje su imale prošle nedelje.

Jelena Janković

Jelena Janković


Ivanovićeva je i dalje 19. na svetu, Jankovićeva je četiri pozicije iza nje, dok plasman nije promenila ni Bojana Jovanovski, koja je na 102. mestu.

Napredak je ostvarila Aleksandra Krunić, i to za četiri pozicije, pa se sada nalazi na 120. mestu. Ivana Jorovoić je sa 151. napredovala na 148. mesto, dok je Jovana Jakšić ostala na 185. mestu.

Uprkos lošim rezultatima u poslednje vreme, Serena Vilijams je i dalje neprikosnovena na vrhu. Prati je Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Vilijamsova na prvoj poziciji ima 8.625 bodova, ispred Radvanjske sa 5.775 i Kerberove sa 5.7740. Iza najbolje tri na svetu slede Špankinja Garbinje Mugurusa, Viktorija Azarenka iz Belorusije, Rumunka Simona Halep i Petra Kvitova iz Češke. Među prvih deset su i Italijanka Roberta Vinči, suspendovana Marija Šarapova i Belinda Benčić iz Švajcarske.

Najbolja teniserka u dosadašnjem delu 2016. godine je Viktorija Azarenka, koja ubedljivo vodi na listi za završni Masetrs u Singapuru. Beloruskinja je povezala titule u Indijan Velsu i Majamiju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Rang Lista, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.