23/12/13 - 19:06h

Vuk Jeremić spreman da napusti mesto predsednika TSS-a

 

Predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić saopštio da je spreman da se povuče sa te funkcije i predložio da se vanredna izborna Skupština održi 28. januara.

Vuk Jeremić

Vuk Jeremić

Aktuelni predsednik TSS Vuk Jeremić kaže da je tačno na polovini svog mandata spreman da se povuče, ali i da pomogne na bilo koji način, zbog čega je i zakazao vanrednu, Izbornu skupštinu TSS za 28. januar.

“Nema jasnog dogovora oko toga ko bi mogao da bude novi predsednik i zato se nadam da ćemo ove praznike iskoristiti da se iskristališe novi kandidat. Što se mene tiče, spreman sam, ne samo da se povučem, već i da se angažujem na bilo koji način”, rekao je Jeremić na redovnoj sednici Skupštine u Beogradu.

Jeremić je istakao da je tenis moćan element države, odnosno njene diplomatije i da je zato funkcija prvog čoveka teniske organizacije izuzetno važna.

„Bitno je da se postigne kompromis i pronađe kandidat spreman da podnese teško breme odgovornosti u ovoj nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze naša država i sport“, naveo je Vuk Jeremić.

On je naveo i da je zajedno sa Novakom Đokovićem iskoristio priliku da na najbolji način promoviše srpski tenis u svetu.

“Ujedinjene nacije usvojile su rezoluciju kojom je uveden Međunarodni dan sporta. Naš najbolji teniser Novak Đoković je praktično uveo taj dan u kalendar UN. Nije to učinio ni Mesi, ni Kličko, ni Tajger Vuds, nego najbolji srpski teniser”, naglasio je Jeremić.

Jeremić je istakao da ne želi da podnosi ostavku na mesto predsednika, već “da preda dužnost kako institucija TSS ne bi bila obezglavljena do izbora novog čelnog čoveka”.

Vuk Jeremić je izabran za predsednika TSS 24. novembra 2011. godine, nasledivši na toj funkciji legendarnog Slobodana Bobu Živojinovića, a kao nezvanični kandidat da nasledi Jeremića u medijima se spominje Mirko Petrović, direktor za zakonodavno-pravne poslove u Narodnoj banci Srbije.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Predsednik, Teniski savez Srbije, Vesti, Vuk Jeremić


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.