24/11/11 - 20:51h

Vuk Jeremić novi predsednik teniskog saveza Srbije!

 

Danas su održani izbori u teniskom savezu Srbije. Dosadašnji predsednik, Slobodan Živojinović, je morao da podnese ostavku na ovoj funkciji zbog obaveza u Medjunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) i upravo je to bio razlog za nove izbore.

Naš najpoznatiji teniser iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka, Slobodan Živojinović bio je predsednik kada je naša reprezentacija načinila svoj najveći uspeh u istoriji. Vodio je naš teniski savez te 2010 kada je Srbija postala osvajač Dejvis kupa. Nakon toga došlo je do mali nesuglasica u savezu, kao i njegovih sve većih obaveza u ITF-u, koje su dovele do ovog raspleta. On je danas i zvanično predao ovu ulogu nekom novom za koga se pričalo da će upravo on preuzeti ovu funkciju od Bobe.

Reč je Vuku Jeremiću. Vuk je, kao što i svi znamo, političar ali smatra da svoje znanje i kontakte u svetu može da sprovede i upotrebi u tenisu. Mnogi ljubitelji sporta na nekim teniskim mečevima Novaka Djokovića mogli su da primete, da je u njegovoj loži par puta bio prisutan upravo novi predsednik saveza, a i Novakov prijatelj privatno, Vuk Jeremić.

U medijima se ranije provlačila priča da je bilo nesporazuma na relaciji Djoković- Živojinović. Sada možemo biti sigurni da na relaciji predsednik igrači nebi trebalo da postoji takav problem, jer su i u privatnom životu spomenuti veoma bliski. Nastao je „mir u kući“.

Nadamo se da će iz ovog „mira“ izaći i još nešto pozitivno: neke nove investicije u ATP turnir u Beogradu kao i u još neku Akademiju (za nove Djokoviće, Tipsareviće, Ivanovićeve, Jankovićeve…) kao i u postojeće terene od kojih su neki u nezavidnom stanju. Želimo novom predseniku puno uspešnih radnih sati koji će cela Srpska nacija moći da vidi i uživa u njima!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Novak Djoković, Predsednik, Slobodan Živojinović, Teniski savez Srbije, Vesti, Vuk Jeremić


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.