07/07/15 - 18:51h

Vimbldon: Zimonjić i Matkovski bez polufinala!

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marčin Matkovski nisu uspeli da se plasiraju u polufinale ovogodišnjeg Vimbldona. Bolji od srpsko-poljksog para bili su Žan Žulijen Rožer iz Holadnije i Horija Tekau iz Rumunije rezultato 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 7:6 (7:2), nakon jednog sata i 55 minuta tenisa. U borbi za finale Holanđanin i Rumun će se sastati sa pobednicima meča M. Brajan/B. Brajan – R. Bopana/F. Mergea.

N. Zimonjić/M. Matkovski436
J. J. Rožer/H. Tekau667

Na početku meča tenisri su odlično servirali, ali je Zimonjiću i Matkovskom popustila koncentracija u petom gemu, dozolili su rivalima brejk loptu, a Rumun i Holanđanin su je oberučke prihvatili, došli do 3:2, a potom materijalizovali stečenu prednost za 4:2. Nastavak je doneo opet sigurne servise sa svih strana, pa su Rožer i Tekau osvojili prvi set sa 6:4.

U drugom setu Srbin i Poljak nisu dobro oigrali, dozvolili su rivalima opet brejk prilike, sada ih je bilo dve, ali su ovi obe iskroistili. Prvo su Žan Žulijen Rožer i Horija Tekau, opet u petom gemu, došli do 3:2, a potom su, kada su Zimonjić i Matkovski servirali za ostanak u set, došli do 15:40, te na taj način drugim brejkom postavili konačnih 6:3 u drugom delu igre.

Treći set bio je najneizvesniji, brejkova, ni prilika za isti nije bilo do dvanaestog gema kada su na Zikijev i Marčinov servis rivali došli do brejk i meč lopte, ali je nisu iskoristili, tej je pobednika rešio taj-brejk. U “trinaestom gemu” mnogo bolje su se snašli Rožer i Tekau, došli su do 4:1, a potom postavili 7:2, za konačnih 7:6.

U borbi za finale Holanđanin i Rumun će se sastati sa pobednicima meča M. Brajan/B. Brajan – R. Bopana/F. Mergea.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Dubl igrač, Grend Slem, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.