05/07/15 - 08:52h

Vimbldon: Zimonjić slavio i u miksu!

 


Srpski teniseer Nenad Zimonjić nakon trijumfa u muškom dublu ranije danas, plasirao se i u drugo kolo miksa na ovogodišnjem Vimbldonu. Naš teniser i Australijanka Jarmila Gajdošova nakon preokreta eliminisali su par Bob Brajan/Karolin Garsija sa 3:6, 6:3, 9:7 nakon jednog sata i 45 minuta tenisa. U sledećem kolu srpsko-australijska kombinacija sastaće se sa boljim iz duela Mergea/Krajček – Linšted/Medina.

N. Zimonjić/J. Gajdošova369
B. Brajan/K. Garsija637
Ziki

Ziki

Nenad Zimonjić je danas igrao težak muški dubl meč, gde je u paru sa Marčinom Matkovskim, takođe nakon preokreta i 0:2, došao do prekreta, a sada je opet morao da preokreće rezultat i na kraju slavi.

Izgleda da je prvi set miksa malo i poretako u odmoru Nenada Zimonjića, te su on i Gajdošova dozolili rivalima da prvo priprete brejk prilikama već u drugom gemu, a onda i da im u četvrtom rivali naprave brejk za 3:1. Dalji tok seta doneo je sigurne servise Boba Brajana i Karolin Garsije, te su uspeli da sačuvaju stečeno i osvoje ovaj set sa 6:3.

Još veća borba viđena je u drugom setu, a Nenad Zimonjić i Jarmila Gajdošova pritiskali su servis rivala, međutim prvu brejk priliku imali su u, ispostaviće se odlučujućem, osmom gemu. Tada su Srbin i Australijanka uspeli da iskoriste tek šestu brejk šansu, da bi već u narednom gemu došli do dve set lopte i iskoristivši drugu uspeli su da poravnaju na 1:1 u setovima – 6:3.

Treći deo počeo je razmenom brejkova, jer su prvo Nenad i Jarmila oduzeli servis rivalima u trećem gemu, ali su odmah u narednom uzvratili ribrejkom Bob i Karolin. Nastavak je doneo sigurne servise, nije čak bilo ni brejk lopti, sve do petanestog gema. Tada su Srbin i Australijanka došli do 0:40, iskoristili su rpvu šansu, a potom su i potvrdili stečeno već u anrednom gemu za konačnih 9:7 i za veliki preokret.

U sledećem kolu srpsko-australijska kombinacija sastaće se sa boljim iz duela Mergea/Krajček – Linšted/Medina.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Mešoviti parovi, Nenad Zimonjić, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.