30/06/14 - 17:39h

Vimbldon: Poraz Bojane u dublu!

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski i Čehinja Eva Hrdinova ostale su bez plasmana u treću rundu Vimbldona u konkurenciji dublova, nakon što su od srpsko-češke kombinacije bile bolje 10. nositeljke Nemice Julija Gergeš i Ana Lena Grenefeld sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2 posle nešto više od jednog časa igre.

Jovanovski-Hrdinova42
Gergeš-Grenefeld66

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Nakon eliminacije u singlu, srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je takmičenje i u konkurenciji dublova. Ona je u paru sa Čehinjom Evom Hrdinovom poražena od nemačkog para Gergeš/Grenefeld.

Jovanovski i Hrdinova su imale dva puta prednost brejka u prvom setu. Početak meča su otvorile brejkom i imale i prednost od 3:0, nakon toga još jednom su uspele da oduzmu servis rivalkama, ali su se Nemice oba puta vraćale u set, da bi u devetom gemu napravile ključni brejk i u narednom gemu ga materijalizovale za 6:4 i vođstvo u setovima.

Za razliku od prvog, srpsko-češka kombinacija je loše otvorila drugi set i odmah u prvom gemu pretrpela brejk. Nemice su, sa druge strane, znalački čuvale stečenu prednost, da bi u finišu još jednim brejkom, u sedmom gemu, u potpunosti slomilie otpor rivalki i drugi set rešile u svoju korist sa 6:2 za konačan trijumf.

Srpskoj teniserki, ako je za utehu, nakon eliminacije u singlu i dublu, preostalo je takmičenje u miks dublu, u kome će pokušati da popravi utisak, u paru sa hrvatskim teniserom Mate Pavićem.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Drugo Kolo, Dubl igrač, Grend Slem, Rang Lista, Teniserke, Vesti, Vimbldon, Vimbldon 2014, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.