26/06/14 - 16:02h

Vimbldon: Poljak bolji od Lajovića

 

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona. Bolji od tenisera iz Srbije u drugoj rundi bio je Poljak Lukaš Kubot rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:3, 7:6 (7:3) nakon tri sata i 5 minuta tenisa. Poljak će se u nar5ednom kolu sastati sa Milošem raonićem, koji je danas sa 3:0 savladao Amerikanca Soka.

D. Lajović7636
L. Kubot6767
Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Dusan Lajovic, photo by TenisUzivo.com

Duel je počeo servisom Lukaša Kubota, ali je Dušan Lajović na samom startu meča stigao do dve brejk prilike, ali ih na žalost nije iskoristio. U nastavku seta berjkova nije bilo, teniseri su dobro servirali, pa je prvi deo igre morao biti rešen u taj-brejku. U “trinaestom gemu” bolje se snašao Srbin, stigao do 5:2, a potiom sa 7:4 postavio konačnih 7:6 u prvom setu.

U drugom setu opet se počelo dobrim servisima, ali je u sedmom gemu Poljak oduzeo servis našem teniseru, stigao do 4:3, da bi već u narednom Srbin vratio brejk i izjednačio – 4:4. U nastavku seta brejkova nije bilo, pa je i drugi deo igre rešen u “trinaestom gemu”. U taj-brejku bolje se ovoga puta snašao Lukaš Kubot, napravio mini-brejk za 5:4, a potom i svojim servisima postavio konačnih 7:4 za izejdnačenje na 1:1 u setovima.

U trećem setu viđen je samo jedan brejk, na žalost napravio ga je Poljak u šestom gemu za 4:2, a Lajović nikako nije uspeo, da kao u prošlom setu, vrati izgubljeno. Na kraju ovog dela igre Lukaš Kubot je slavio sa 6:3 za preokret i prednost od 2:1 u setovima.

U četvrtom delu igre viđena je velika borba, usotalom, kao i u čitavom meču, ali je na kraju nakon još jednog seta bez brejkova i novog, trećeg, taj-brejka bolji bio teniser iz Poljske. U “trinaestom gemu” je sve bilo dobro za Dušana do rezultata 3:3, ali je potom Lukaš Rosol uspeo da osvoji četiri vezana ponea, osvojio ovaj deo igre rezultatom 7:4 za konačnih 7:6.

Lukaš Rosol će se u nar5ednom kolu sastati sa Milošem raonićem, koji je danas sa 3:0 savladao Amerikanca Soka.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Drugo Kolo, Dušan Lajović, Grend Slem, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.