03/05/17 - 16:32h

Vimbldon: Nastase nije dobrodošao!

 

Zbog skandaloznog ponašanja tokom fed kup meča između Rumunije i Velike Britanije u Konstanci, Ilie Nastase je sebi zatvorio vrata Vimbldona, verovatno zauvek.


zimbio.com

Zbog rasističkih, šovinističkih i ko zna kakvih još ispada tokom proteklog meseca, slavni Rumun je skrenuo veliku paćnju na sebe, i to u vrlo negativnoj konotaciji.

Bivši teniski as je najpre Serenu Vilijams optužio za doping, a zatim je izneo i rasističke komentare na račun boje kože njene nerođene bebe.

Nastase se potom užasno ponašao i na Fed kup susretu Rumunije i Velike Britanije u Konstanci, posle čega je ITF protiv njega pokrenuo i disciplinski postupak. Rumunski selektor je vređao sudiju, britanske igračice i selektorku, da bi se kasnije izvinjavao zbog svojih gestova.

Međutim, štetu je već učinio, pa su organizatori trećeg grend slema sezone odlučili da mu zatvore vrata najpopularnijeg teniskog takmičenja.

Sve što je Nastase učinio, sve što je rekao, mi osuđujemo. Zato neće dobiti pozivnicu za ‘kraljevsku’ ložu. Sačekaćemo odluku ITF o suspenziji, pa ćemo odlučiti da li će biti izbačen iz našeg kluba – rekao je predsednik “Ol Ingland kluba” Filip Bruk.

Rumun neće moći da dođe na mečeve čak ni sa kupljenom kartom.

Nastase će biti zaustavljen na ulazu, ako kupi kartu – rekao je izvršni direktor turnira Ričard Luis.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ilie Nastase, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.