30/06/15 - 19:13h

Vimbldon: JJ nakon drame do drugog kola

 


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Vimbldona! Naša igračica je u prvom meču eliminisala Ruskinju Elenu Vesninu sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 10:8, nakon nešto više od dva i po sata tenisa. U narednom kolu teniserku iz Srbije čeka nova Ruskinja, Evgenija Rodina.

J. Janković6310
E. Vesnina468
Jelena Jankovic, Birmingem (Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Jelena Jankovic

U prvom setu Jelena Janković je bila smirenija u odsudnim trenucima, uspela je da jednom oduzme servis protivnici, a pritom i spase tri brejk lopte, što joj je mnogo značilo na polju samopouzdanja. Nakon brejka iz sedmog gema, kada je Srpkinja došla do 4:3, nastavak nije doneo nikakve probleme za JJ, te je pored niza neizvesnih gemova naša igračica potvrdila stečeno za konačnih 6:4 u ovom delu igre.

Drugi set počeo je servisima Elene Vesnine, Srpkinja je već u tom prvom gemu došla do, dva puta 40:40, ali dalje od toga nije uspela. Već u narednom gemu Ruskinja stiže do brejk lopte koji je JJ neutralizovala, potom do četiri izjednačenja, ali i još jedne brejk šanse, koju je Vesnina iskoristila za 2:0. U naredna tri gema “držala” je Elena stečeni brejk prednosti za 4:1. Dalji tok drugog dela igre nije doneo ništa novo, a tenisera iz Rusije je sigurnom igrom privela set kraju i sovojila ga sa 6:3. Jelena je u ovom setu bila na svega 27% realizacije drugog servisa, što je uz dobar servis Vesnine bilo dovoljno za gubitak, tj. za osvajanje seta.

Na startu trećeg dela igre Elena Vesnina dolazi do brejk prilike, ali JJ uspeva da spase prvu, zatim Ruskinja dolazi do još jedne, što opet neutrališe naša igračica, te na kraju osvaja ovaj težak gem i vodi sa 1:0. U naredna dva gema nije bilo turbulencija, pa je naša igračica i dalje vodila, bez brejka, sa 2:1. Nastavak je međutim doneo dva vezana gema za teniserku iz Rusije, brejk u petom delu i prednost od 3:2, što je ona teškom mukom i potvrdila u narednom za 4:2. U osmom gemu Srpkinja dolazi do 0:40 na servis Elene, koristi tek treću brejk lptu, fantastičnim riternom i dolazi do 4:4. Nakon nekoliko sigurnih gemova sa obe strane, JJ je u dvanaestom došla do 0:30, ali ne i do meč lopte, te je Vesnina izjednačila rezultat nakon ovog gema na 6:6. Borba bez taj-brejka mogla je da počne. I to sjajno za Ruskinju, koja je već u narednom gemu došla do brejk prilika, iskoristila je treću i povela sa 7:6. Kada se u sledećem gemu očekivalo da Ruskinja prelomi meč, naša igračica pravi brejk i dolazi do novog izejdnačenja i do nastavka drame – 7:7. Ni sledeća dva gema nisu donela promenu, pa je rezultat i dalje bio izjednačen, sada je bilo 8:8. Do prve meč lopte Jelena Janković dolazi u osamnaestom gemu, uspeva da je iksoristi i postavi konačnih 10:8 u ovom delu igre.

U narednom kolu teniserku iz Srbije čeka nova Ruskinja, Evgenija Rodina koja je danas eliminisala Lauru Robson.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.