29/06/15 - 15:09h

Vimbldon: Janko eliminisan u prvom kolu

 


Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona! Bolji od našeg igrača, koji se polako vraća tenisu i oporavlja od povrede i duge pauze, bio je Španac Marsel Granoljers rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2, nakon dva sata i 20 minuta tenisa. Tenisera iz Španije u drugom kolu očekuje susret sa boljim iz duela Majer – Kokinakis.

J. Tipsarević342
M. Granoljers666
Janko Tipsarevic, Getty Images

Janko Tipsarevic

Srbin se očigledno nije dovoljno oporavio da bi igrao mečeve u tri dobijena seta, ali je i pored toga imao svoje šanse u današnjem susretu. U sva tri seta Španac je prvi dolazio do brejka, a Janko se izuzetno mučio kako bi rivalu oduzeo servis. On je u drugom uspeo da mu vrati samo jedan brejk, a onda je na početku trećem došao do sjajne prilike da počne set vođstvom od 2:0, međutim opet je falio taj završni udarac. Sve u svemu Janko Tipsarević je na dobrom putu, videćemo koliko će mu trebati da se vrati na staro. Ako ga zaobiđu povrede sigurno je da će to biti uskoro.

U prvom setu videli smo prilike za oduzimanje servisa na obe strane, ali samo jedan brejk. Marsel Granoljers je u četvrtom gemu oduzeo servis Janku, uspeo je da stečeno sačuva do kraja i osvoji pri deo igre sa 6:3.

Drugi set opet je loše počeo za tenisera iz Srbije, koji je gotovo u celom drugom delu morao da stiže prednost rivala. Prvo je u trećem gemu Španac došao do 2:1, a potom u sedmom i do 5:2. Janko Tipsarević je napokon iskoristio prvu brejk šansu u osmom gemu drugog seta, za 3:5, a do tada ih je imao čak pet! U daljem toku seta Marsel nije dozvolio potpuni preokret, te je osvojenim gemom postavio konačnih 6:4.

Treći deo igre počeo je, kao i prvi, prilikom da Tipsarević dođe do ranog brejka i startuje sa 2:0, međutim teniser iz Srbije to ne koristi, a dug drugi gem u kome je imao tri brejk lopte odredio je dalju sudbinu ovog seta. U nastavku je Marsel Granoljers dva puta oduzeo servis našem igraču, došao je do 3:2 i 5:2, te tako prelomio meč i postavio konačnih 6:2.

Očigledno da Janku treba još mečeva, još jakih turnira kako bi bio pravi. Marsel Granoljers će se u sledećem kolu sastati sa boljim iz duela Majer – Kokinakis.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.