26/06/15 - 14:04h

Vimbldon Ex-Yu (žreb): Džumhur na Rodžera, Hrvati i Slovenci solidno prošli

 

Danas je održan žreb za treći Gren slem turnir sezone koji u ponedeljak počinje u Vimbldonu! Teniseri i tensierke sa Ex-Yu prostora nisu tako loše prošli, te će uglvnom moći da prebrode prve prepreke. Najteži posao će svakako imati Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur koji se u prvoj rundi sastaje sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, inače čovekom koji ga je eliminisao na Roland Garosu. U ženskom delu nateži posao će imati Crnogorka Danka Kovinić kojoj je rivalka već na startu 22. nositeljka Samanta Stosur.

Vimbldon

Vimbldon

Bosnu i Hecegovinu će u Londonu predstaljati sjajni Damir Džumhur, međutim sreća nije bila na njegovoj strani u današnjem žrebu. Teniser koji je na Rolan Garosu došao do trećeg kola, kada je eliminisan od Rodžera Federera, baš je Švajcarca dobio za rivala u prvom kolu trećeg Gren slema sezone. Svakako da iskustvo iz Pariza može pomoći Damiru, ali videćemo koliko će biti u stanju da se suprotstavi drugom teniseru planete.

Crna Gora će u Velikoj Britaniji imati takođe jednog predstavnika – Danku Kovinić. Danka, poput Džumhura, nije imala sreće u žrebu, te će se u prvom kolu satsati sa 22. nositeljkom iz Asutralije, Samantom Stosur. Crnogorka svakako ima svoje šanse u tom duelu, te i njen trijumf ne bi bio toliko iznenađujuć.

Slovenija će na trećem Gren slem turniru u singl konkurenciji imati tri predsvatnika. U muškom delu žreba nalaze se Blaž Kavčič i Blaž Rola, dok je u ženskom delu Polona Hercog. Blaž Kavčič će se u prvom kolu sastati sa Japancem Sugitom, ali će u koliko tu prepreku prebrodi za protivnika imati boljeg iz meča Almagro – Simon. Blaž Rola će u prvom kolu igrati sa Australijancem Ebdenom, dok je prva protivnica Polone Hercog Amerikanka Loren Dejvis.

Pored Srbije, najviše takmičara u singlu sa naših prostora će imati Hrvatska. U muškom delu žreba su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović, dok su od dama tu Mirjana Lučić-Baroni, Ana Konjuh i Ajla Tomljanović. Marin će se u prvom kolu sastati sa Japancem Morijom, a peti favorit turnira će u nastavku igrati sa Haider-Maurerom ili Berankisom, te verovatno Džonom Iznerom. Prvi rival Borne Ćorića biće Ukrajinac Sergej Stahovski, a potom ga očekuje i Anderas Sepi, te u trećem kolu verovatno Endi Marej. Protivnik Ive Karlovića u prvom kolu je mladi Šveđanin Jmer, a ostali rivali mogu mu biti Dolgopolov, Conga ili Istomin. U ženskoj konkurenciji sjajna Mirjana Lučić-Baroni, nakon dobrog Rolan Garosa u Londonu će startovati protiv Jaroslave Švedove, a u nastavku joj mogu doći Muguruza, Bartel, Kerber. Ana Konjuh, nakon osvajanja Notingema dolazi u dobrom raspoloženju na turnir, a prva prepreka će joj biti 25. nositeljka, Aliz Korne, dok je prva prepreka za Ajlu Tomljanović Čehinja, Koukalova, a potom i Agnješka Radvanska.

Makedonija nema predstavinka na ovogodišnjem Vimbldonu.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Konjuh, Blaž Kavčić, Borna Ćorić, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Damir Džumhur, Danka Kovinić, Grend Slem, Hrvatska, Marin Čilić, Mirjana Lučić-Baroni, Polona Hercog, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon, Zreb


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.