05/07/15 - 11:30h

Vimbldon Ex Yu: Sjajni Ivo i Marin, Katarina Srebotnik 1/2

 

Tokom subote na terenima “Ol Ingland klaba” bilo je od tenisera iz regiona najviše Hrvata, a boje Slovenije branila je Katarina Srebotnik. Pobede su ostvarili Marin Čilić, u nastavljenom meču protiv Džona Iznera, a zatim je u fantastičnom susretu Ivo Karlović eliminisao Žo Vilfred Congu. Ajla Tomljanović je igrala u ženskom i miks dublu, a slavila je sa Jarmilom Gajdošovom, dok je u paru sa Ivanom Dodigom poražena. Pobedu u miksu za Hrvatsku su ostvarili Draganja i Konjuh. Katarina Srebotnik igrala je, poput Ajle dva meča, a nakon poraza sa Karolin Garsijom, ostvarila je pobedu sa Rumunom Tekauom.

Ivo K. Vimbldon 2015

Nakon što su u petak započeli svoj meč i igrali do 10:10 u petom setu Marin Čilić i Džon Izner morali su juče da se vrate na teren i završe započeto. Iako su mnogi očekivali da će to drugo trajati, Hrvat je prvo sjajno servirao, a potom je bio izuzetno agresivan pri servisu rivala, uspeo je da dođe do brejk i meč lopti, iskoristio je četvrtu i osvojivši ovaj deo sa 12:10 postavio je konačnih 3:2. Sutra će mu portivnik u osmini finala biti Denis Kudla.
Ivo Karlović igra fantastičan Vimbldon, a jučerašnjom pobedom nad Žo Vilfred Congom je samo to i potvrdio. Hrvat je u tri taj-brejka došao do plasmana u osminu finala, s tim što je drugi set izgubio rezultatom 6:4. U “trianestim gemovima” bio je sigurniji od rivala, koncentrisaniji u odlučujućim momentima i zasluženo je slavio. U prvom setu je u taj-brejku bilo velikih 7:3, u trećem 7:2, dok je najneizvesnije bilo u četvrtom kada su pre konačnih 11:9 i Karlović i Conga imali po dve set i meč lopte. Naredni rival teniseru iz Hrvatske biće Britanac Endi Marej.

Što se dublova tiče u ženskom delu takmičenja Ajla Tomljanović i Jarmila Gajdošova ostvarile su pobedu nad parom Begu/Aruabarena sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. U narednoj rundi će se njih dve sastati sa trećim nositeljkama Matek-Sends/Šafaržova. Nakon toga, Ajla Tomljanović i Ivan Dodig igrali su u miksu, ali su pretrpeli poraz od Elene Vesnine i Marčina Matkovskog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Od Hrvata na terenu je bio i miks Draganja/Konjuh, a oni su bili izuzetno uspešni i ostvarili su pobedu nad parom Čan/Pirs sa 2:0, po setovima 7:6 (8:6), 7:6 (11:9). U sledećem kolu će se sastati sa drugim favoritima Soarešom i Mirzom.

Katarina Srebotnik je juče igrala dva susreta, poput Ajle Tomljanović, a takođe je ostvarila jednu pobedu i jedan poraz. Prvo je u paru sa Franuskinjom Karolin Garsijom poražena od dubla Grenefeld/Vandevege sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:3, da bi potom u miksu sa Horiom Tekauom bila uspešnija savladavši Bopanu i Martinez Sančez sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4. U sledećem kolu će se Slovenka i Rumun sastati sa Klaseonm i Kops-Džons.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Konjuh, Grend Slem, Hrvatska, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Katarina Srebotnik, Marin Čilić, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.