02/07/15 - 09:37h

Vimbldon EX Yu: Marinova pobeda i dublovi

 

Od tenisera i teniserki sa ovih prostora na Vimbldonu je u singl konkurenciji juče igrao samo Marin Čilić i zabeležio je pobedu, dok su svoje dubl nastupe imali Damir Džumhur, Andreja Klepac, Katarina Srebotnik i Ajla Tomljanović.

Marin Vimbldon 2015

Marin Čilić je u drugom kolu trećeg Gren slema sezone za protivnika imao Litvanca Ričardsa Berankisa i odigrao je sve, samo ne jedan lak i rutinski meč. Teniser iz Litvanije bio je tvrd orah, nije se predavao, a Marinova pobeda tek nakon pet setova to pokazuje – 6:3, 4:6, 7:6 (8:6), 4:6, 7:5. Svaki od setova rešio je jedan napravljeni brejk, sa jedne ili druge strane, osim drugog dela igre kada je pobednik dobijen nakon taj-brejka. Iskustvo tenisera iz Hrvatske došlo je do izrašaja u poslednjem setu, kada je u dvanaestom gemu iskorisio brejk, a ujdeno i meč loptu, postavvši konačnih 3:2. Marinov naredni protivnik biće sjajni server, Džon Izner.

Od ostalih igrača i igračica sa ovih prostora bilo je takmičara samo u drubl konkurenciji. Damir Džumhur i Aljaž Bedene poraženi su u prvom kolu dublova od para iz Sjedinjenih Američkih Država Džonson/Kveri rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:3. Amerikanci su bili iskusniji i bolji serveri u ovom meču, što su i potvrdili pobedom.

Teniserke iz Slovenije bile su polovične u jučerašnjim mečevima. Katarina Srebitnik je zabeležila pobedu, dok je Andreja Klepac eliminisana. Katarina Srebotnik i Karolin Garsija eliminisale su par Smitkova/Ksu rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:2, dok su Andreja Klepac i Jans-Ignacik pretrpele poraz od Frančeske Skijavone i Kimiko Date Krum sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Protivnice Katarine i Karoline u sledećem meču biće pobednice meča Brengl/Maria – Grenefeld/Vandevege.

Hrvatica, Ajla Tomljanović i Jarmila Gajdošova iz Australije prošle su u drugo kolo dublova, eliminisavši par Čan/Ženg sa 2:1 po setovima 2:6, 6:4, 6:2. Njihove naredne prtivnice biće pobednice mečeva Lepčenko/Mekhejl – Aruabarena/Begu.

Današnji dan biće bogatiji teniserima i teniserkama sa ovih prostora.

Slovenija

Blaž Kavčič – Žil Simon (drugi meč na terenu broj 2)

Hrvatska

Borna Ćorić – Andreas Sepi (drugi meč na terenu broj 7)
Ivo Karlović – Aleksandar Dolgopolov (četvrti meč na terenu broj 18)

Mirjana Lučić-Baroni – Garbinje Muguruza (prvi meč na terenu broj 7)
Ajla Tomljanović – Agnješka Radvanjska (drugi meč na terenu broj 2)

M. Draganja/H. Kontinen – L. Hjuit/T. Kokinakis (prvi meč na terenu broj 14)
I. Dodig/M. Melo – L. Majer/D. Švarcman (drugi meč na terenu broj 9)
M. Pavić/M. Venus – S. Hiraldo/Ž. Sousa (drugi meč na terenu broj 19)
A. Konjuh/D. Jurak – R. Kops-Džons/A. Spirs (još nije raspoređen)

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bosna i Hercegovina, Damir Džumhur, Grend Slem, Hrvatska, Katarina Srebotnik, Marin Čilić, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.