04/07/15 - 09:02h

Vimbldon Ex Yu: Marin će i danas igrati, Dodigu dvostruka pobeda

 

Od tenisera iz regiona juče su na terenima Vimbldona bili Hrvati i Slovenka. Marin Čilić je bio jedini singl predstavnik, ali nije završio svoj meč sa Džonom Iznerom pošto je isti pri rezultatu 10:10 u petom setu prekinut zbog mraka. Ivan Dodig zabeležio je pobede u singlu i miksu, a u dublu je uspešan bio i Pavić. Miks dubl su uspešno igrali Draganja i Konjuh, dok je Slovenka Andreja Klepac poražena na startu.

Dodig i Melo RG 2015

Teniseri iz Hrvatske ove godine na Vimbldonu igraju zaista dobre, interesantne i duge mečeve. Borna Ćorić je dva puta igrao meč u pet setova, epski meč igrao je i Ivo Karlović u prošlom kolu, a i Marin Čilić, koji je tek nakon pet setova eliminisao Berankisa. Još jedan spektakl viđen je juče na terenu 1 od strane tenisera iz Hrvatske, Marina Čilića. Marin i Džon Izner su odigrali pet setova, ali susuret još nije gotov, već je zbog izjednačenog rezultata u petom delu, 10:10, prebačen za danas kada će biti nastavljen. U dosadašnjem toku seta samo jedan deo igre nije završen u taj-brejku, te i ne čudi ovako dugo trajanje, a to je za sada četiri sata i 21 minut igre.

Ivan Dodig bio je izuzetno uspešan juče. On je prvo u paru sa Marselom Melo prošao u treće kolo muškog dubla, tako što su njih dvojica eliminisali par Firstenberg/Gonzales sa 3:2, po setovima 7:6 (7:2), 6:7 (4:7), 2:6, 7:6 (7:5), 6:4. Potom je Ivan igrao i miks dubl sa sunarodnicom Ajlom Tomljanović, pa je i tu bio uspešan. Hrvati su eliminisali miks N. Skupski/L. Rejmond sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).

Mate Pavić je takođe prošao u treće kolo dubla jer je u paru sa Venusom pobedio par Klasen/Ram rezultatom 3:2, po setovima 7:6 (7:4), 6:4, 3:6, 6:7 (5:7), 11:9. U miks dublu su nastupali i Draganja i Konjuh, a i oni su bili uspešni, slavili sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:1 protiv miksa K. Fleming/J. Rea.
Samo je Marinov trijumf falio juče kako bi svi teniseri iz Hrvatske zabeležili pobedu.

Za Sloeniju je samo Andreja Klepac juče nastupala, ali je u miksu poražen u paru sa Gućioneom od dubla Gajdošova/Zimonjić sa 6:3, 7:5.

I danas će iz regiona biti samo Hrvata i Slovenki na terenima Vimbldona.

Hrvati

Marin Čilić – Džon Izner (nastavak meča)
Ivo Karlović – Žo Vilfred Conga

A. Tomljanović/J. Gajdošova – V.L. Aruabarena/I. Begu

A. Konjuh/M. Draganja – J. Čan/J. Pirs
A. Tomljanović/I. Dodig – E. Vesnina/M. Matkovski

Slovenka

K. Srebotnik/K. Garsija – K. Vandevege/A.L. Grenefeld
K. Srebotnik/H. Tekau – M. J. Martinez Sančez/R. Bopana

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Ana Konjuh, Grend Slem, Hrvatska, Ivan Dodig, Marin Čilić, Mate Pavić, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.