03/07/15 - 09:12h

Vimbldon Ex Yu: Karlovićev maraton, ostali uspešni u dublu

 

Juče su na terenima Vimbldona od tenisera iz našeg regiona bili predstavnici Hrvatske i Slovenije. Što se Hrvata tiče jedinu singl pobedu, od četiri koliko ih je moglo biti, zabeležio je Ivao Karlović, dok su eliminisani Borna Ćorić, Mirjana Lučić Baroni i Ajla Tomljanović, dok su u dubl konkurenciji prošli dalje Dodig i Melo, te Pavić i Venus, a eliminisani su Draganja i Kontinen, kao i Konjuh i Jurak. Jedini Slovenac na terenu bio je Blaž Kavčič, ali je on eliminisan od Žila Simona.

Ivo Karlovic

Ivo Karlovic

Ivo Karlović je odigrao još jedan maratonski meč, ali je nakon velike borbe i tri sata i 26 minuta tenisa uspeo da savlada Aleksandra Dolgopolova sa 5:7, 6:3, 6:4, 6:7 (4:7), 13:11! Viđena je velika borba na terenu na kome su pre nekoliko godina epski meč odigrali Džon Izner i Nikolas Mau. U svakom setu po jedan brejk je bio dovoljan teniseru za osvajanje seta, a u poseldnjem delu prvo je u dvadesetom gemu Hrvat došao do dvre meč lopte, ali ih nije iksoristio. To je uspeo nekoliko gemova kasnije, kada je iskoristivši treću meč priliku postavio konačnih 3:2. Sledeći protivnik Ive Karlovića biće Žo Vilfred Conga.

Ostali hrvatski predstavnici u singl konkurenciji nisu bili ako uspešni. Borna Ćorić igrao je takođe pet setova, ali je ipak poklekao i poražen je od Andreasa Sepija iz Italije sa 4:6, 6:4, 4:7 (3:7), 6:1, 6:1. Hrvat se dobro držao, čak i vodio sa 2:1 u setovima, ali igrao je u pet setova meč prvog kola, sada je izgledao imao snage samo za tri, te je poslednje dva Andreas lako rešio u svoju korist i prošao dalje. Poraz je zabeležila i Mirjana Lučić-Baroni, a bolja od nje je sa 6:3, 4:6, 6:2 bila Španjolka Garbinje Muguruza. Još jednog predstavnika su Hrvati imali u singlu, to je bila Ajla Tomljanović, ali je i ona poražena, od Agnješke Radvanjske sa 2:0, po setovima vrlo ubedljivo sa 6:0, 6:2.

U dubl konkurenciji teniseri iz Hrvatske imali su skor 2/4. Poraženi su Draganja i Kontinen od Australijanaca Hjuita i kokinakisa sa 3:2, po setovima 6:7 (6:8), 3:6, 7:6 (7:1), 6:2, 8:6, a i u ženskom dublu Konjuh i Jurak od para Kops-Džons/Spirs sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.
Pobede su u konkurenciji parova ostvarili osvajači Rolan Garosa, Ivan Dodig i Marselo Melo, tako što su im u drugom setu, pri rezultatom 6:4, 4:0 meč predali Argentinci Majer i Švarcman. Takođe su u prvom kolu bili uspešni Pavić i Venus eliminisavši iz daljeg takmičenja Hiralda i Souzu sa 4:6, 6:3, 6:4, 6:2. Ivan i Marselo će se u sledećem kolu sastati sa Firstenbergom i Gonzalesom, dok će protivnici Pavića i Venusa biti Klasen i Ram.

Jedini predtsvnik Slovenije danas bio je Blaž Kavčič, ali je on poražen sa 3:1, po setovima 1:6, 1:6, 7:6 (7:5), 1:6 od Francuza Žila Simona. Jedini pravi otpor Blaž je pružio trećem setu koji je i osvojio u taj-brejku, dok je u ostalim delovima meča mnogo bolji bio Francuz, što govori i rezultat. Slovenci nemaju više predstavnika u singl konkurenciji.

Danas će na terene “Ol Ingland klaba” sa ovih prostora:

Hrvati

Marin Čilić – Džon Izner

I. Dodig/M. Melo – M. Firstenberg/S. Gonzales
M. Pavić/M. Venus – R. Klasen/R. Ram

M. Draganja/A. Konjuh – K. Fleming/J. Rea
I. Dodig/A. Tomljanović – N. Skupski/L. Rejmond

Slovenka

A. Klepac/K. Gućione – J. Gajdošova/N. Zimonjić

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Konjuh, Blaž Kavčić, Borna Ćorić, Grend Slem, Hrvatska, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Mate Pavić, Mate Pavić, Mirjana Lučić-Baroni, Region, Slovenija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.